Про летичівські рибні делікатеси та небезпеку, яку вони приховують.

21 Липня 2017 09:16

Foto.ua

Стафілакок  під виглядом делікатесів. Із закінченням нересту, нині оживився Летичівський придорожній ринок – один із найбільших в Україні неприморських рибних базарів. Ціни тут зашкалюють,але і краян і ,особливо, туристів, приваблює широкий асортимент товару  місцевого виробництва. У цьому  запевняють  покупців тутешні продавці. Наша знімальна група теж відвідала ринок. Скупилися і з товаром відправилися просто до лабораторії.  

На експертизу ми віддали рибні балики кількох видів. Ті ,які найбільше користуються попитом серед покупців. Усе –свіженьке. Так запевнили нас продавці Летичівського рибного ринку.

Лаборант

– Риба не відповідає екологічним стандартам.

У Летичеві досі кажуть, що  риба тут росте просто на деревах. Тому й на лотки місцевого  ринку потрапляє продукція ,яку зносять тутешні рибалки-підприємці. Принаймні, так рекламують свій товар продавці .  Одначе в достовірності цієї інформації засумнівається ,навіть,  рибалка-любитель,якщо критично гляне на вже копчену та висушену  рибу з так званих Летичівських водойм. У цьому впевнений очільник місцевої громади. Бо більша частина цього товару – завізна.

Мер летичева:

– 70% продукції – завізна риба.

Підтверджують це і лабораторні дані.

Відтак, аби цей завізний товар був якісний ,його термічна обробка має бути зовсім іншою, кажуть медики. Інакше   любителям таких рибних делікатесів хвороб не оминути. Йдеться,зокрема,  і про стафілокок, і про ботулізм  та й про інші недуги. Тим часом на  Летичівському ринку – жвава торгівля. Уже наступної середи у нашому проекті «Шахрайські схеми» о 21.40 дивіться детальніше про летичівські рибні делікатеси та небезпеку ,яку вони приховують.

Джерело: www.odtrk.km.ua