Два населених пункти Хмельниччини увійшли до десятки «Неймовірних сіл України»

28 Серпня 2017 13:25
Антоніни посіли восьме місце

Антоніни посіли восьме місце. Фото: agroportal.ua

Меджибіж та Антоніни зайняли сьому та восьме місце відповідно.
У День Незалежності, 24 серпня, фінішував II Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2017». Як повідомляють на сайті організаторів, до десятки кращих увійшли два населених пункти Хмельницької області — Меджибіж та Антоніни. Вони зайняли сьоме та восьме місце відповідно.

“Призовий фонд складає 150 тисяч гривень. Перші місця розділили Червоне (75 тисяч гривень, Яворів (30 тисяч гривень), Ломачинці (15 тисяч гривень). Решта призового фонду — 30 тисяч гривень — рівномірно розподілено між учасниками, які посіли 4-10-е місця . Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму для подальшої закупівлі для села організаторами необхідного інвентарю”, – зазначають організатори.

Також переможець конкурсу отримає можливість відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування в цій країні. Крім того, Посольство Франції в Україні в межах реалізації ІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017» надасть премію за внесок у збереження навколишнього середовища та біорізноманіття – 50 тисяч гривень. Її отримає село Олександро-Калинове в Донецькій області.

Фото: скрін з agroportal.ua

Вручення дипломів та сертифікатів відбудеться у Києві 11 вересня під час Дня українського села в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.