Буденне дозвілля Хмельницького з понеділка по п’ятницю

11 Вересня 2017 12:31
Плануйте дозвілля разом із сайтом «Є»

Плануйте дозвілля разом із сайтом «Є». Фото: автора

Програма заходів з понеділка по п’ятницю.
Радимо Вам не бігти після роботи чи навчання одразу додому, а провести дозвілля цікаво і, що головне, – корисно. Наприклад, у понеділок можна сходити на презентацію книжки Анастасії Левкової «Старшокласниця. Першокурсниця» і спробувати відчути ті емоції, що супроводжують життя 14-18-річних. А наприкінці тижня – сходити на дуже цікаву лекцію про Дністер, або на зустріч з відомим велоактивістом, який розповість, як за 40 днів об’їхати на велосипеді 15 країн Європи.

Також у Хмельницькому відбудеться декілька концертів. Спершу до міста приїде Джозеф ван Вінссем – відомий нідерландський музикант і композитор, який грає на лютні. До речі, у 2013 році він отримав нагороду Канського кінофестивалю за кращу оригінальну музику до фільму «Виживуть тільки коханці». А другим музичним гостем стане мегапопулярний «чувак з бородою та вусами», не менш талановитий співак і композитор – «Dzidzio».

Ще можна буде сходити на прем’єру оперети «Гуцулка Ксеня», якою відкриють сезон в обласній філармонії, і на виставку робіт п’яти молодих художників, які працювали з темою кордонів та меж.

Також упродовж цього і наступного тижнів (11-22 вересня ) у Хмельницькому триватиме літературний фестиваль «Слово єднає!».  Щодня на його відвідувачів чекатимуть презентації книг і зустрічі з авторами: Галиною Корицькою, Петром Малішем і Володимиром Шевченком, Марією Бабенко, Степаном Шкапієм і Марією Лисайчук, братими Капрановими та багатьма іншими. Детальніше про те, що, де і коли відбуватиметься, можна дізнатися тут. Вхід на заходи – вільний.

Тож для того, щоб Ви цікаво провели час, сайт «Є» зібрав найцікавіші події, які відбудуться у Хмельницькому з 11 до 15 вересня.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (11 вересня)

Фото: rau.ua

Презентація роману «Старшокласниця. Першокурсниця»

Оповідачка роману – школярка в маленькому українському містечку, а потім – студентка київського вишу, яка веде щоденник про своє повсякдення. У її житті відбувається кохання й «сотворення кумирів», перипетії взаємин із друзями та вчителями, розчарування, але, врешті-решт, прийняття себе та інших такими, як вони є…

  • Коли: 18:00
  • Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2.
  • Вартість: безкоштовно.

Вівторок (12 вересня)

Фото: jornaldeleiria.pt

Концерт Jozef van Wissem (Нідерланди)

Організатори кажуть, що музика Ван Вінссема відрізняється лаконічністю і чіткістю, дає слухачу гіпнотичний, майже інстинктивний емоційний вплив і виповнюється автором з аскетичною зосередженістю. А тривалі композиції і витончені мелодії немов би відводять слухача в інший, ідеальний світ.

  • Коли: 19:00
  • Де: Арт-центр «MASLO», вул. Старокостянтинівське шосе , 20/3.
  • Вартість: 160-300 гривень.

Середа (13 вересня)

Фото: з архіву

Виставка «Кордони та межі»

Це виставка робіт п’яти учасників літньої резиденції, організованої арт-центром «MASLO». Упродовж двох тижнів вони досліджували проблему «межі» у сучасному світі, а тепер творчо продемонстрували своє розуміння цієї теми.

  • Коли: упродовж дня.
  • Де: Арт-центр «MASLO», вул. Староконстянтинівське шосе , 20\3.
  • Вартість: безкоштовно.

Четвер (7 вересня)

Фото: надане організаторами

Оперета «Гуцулка Ксеня» (прем’єра)

За сюжетом, до Ворохти у 1939 році приїжджають з США українські емігранти, для того, щоб знайти молодому хлопцю наречену в Карпатах. Проте їх наміри не такі й прозорі. Дід заповідав йому мільйон доларів, але з умовою, що він повинен собі знайти на історичній батьківщині «свідому українку»…

  • Коли:18:30
  • Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7.
  • Вартість: 60-70 гривень.

П’ятниця (8 вересня)

 

Фото: YouTube.com, з facebook-сторінки Сергія Толстіхіна

Лекція «Розкутий Дністер і Закутий Дністер»

Дністер – це велетенський природний ресурс, придатний на економічні, культурні й туристично-рекреаційні дивіденди суспільству. Проте низька культура відпочинку й господарювання, урбаністичний вплив на прибережжя й намагання зарегулювати течію Дністра загрожують екологічною катастрофою. Про це та інше хмельничанам розповість письменник і журналіст Михайло Цимбалюк.

  • Коли: 18:00
  • Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2.
  • Вартість: безкоштовно.

TravelStory: «15 країн Європи за 40 днів на велосипеді»

Сергій Толстіхін — відомий у Хмельницькому веломандрівник та громадський активіст, минулого здійснив свою давню мрію і тепер розповість про свої враження від відвіданих країн, розкриє секрети бюджетних мандрів і опише безліч веселих і цікавих історій.

  • Коли: 18:00
  • Де: Дах Агенції сталого розвитку «АСТАР», вул. Героїв Майдану, 38.
  • Вартість: 30 гривень

Концерт гурту «Dzidzio»

До Хмельницького приїде мегапопулярний «чувак з бородою та вусами», антигламурний співак, композитор, митець, філософ, драматург, бард і просто народний улюбленець – «Dzidzio».

Наразі до складу гурту входять троє музикантів — Дзідзьо, Юлік і Лямур.Т

  • Коли: 19:00
  • Де: «Килимовий ярмарок», вул. Прибузька, 11.
  • Вартість: безкоштовно.

Про більше подій дізнавайтеся упродовж тижня в розділі «АФІША» сайту «Є» 

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку info@ye.ua, або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.