Іван Гладуняк про зрив виступу гендиректора Хмельницької АЕС Миколи Панащенка: жаль, що фаховість керівника такого рівня нівелюється за мовними принципами

27 Вересня 2017 13:25

Фракція ВО “Свобода” Хмельницької облради зірвала виступ генерального директора Хмельницької АЕС Миколи Панащенка.

Фото НГП

Фото НГП

Це сталося сьогодні на черговій сесії облради.

Посадовець мав намір донести інформацію депкорпусу щодо продовження строку експлуатації енергоблока № 1 Хмельницької АЕС. Натомість депутати-націоналісти перервали його і поставили вимогу – надати доповідачу перекладача.

Голова облради Михайло Загородний запропонував обранцям підтримати виступ Панащенка на тій мові, якою йому буде зручно розмовляти. За проголосувало 55 депутатів.

Однак “свободівці” фракцією заблокували трибуну, за якою стояв гендиректор. На противагу блоквальників підтягнулися решта колег з інших фракцій, які були не згодними з такою позицією. Втім, гендиректор ХАЕС залишив сесійну трибуни, так і не відзвітувавши.

Інформацію про продовження строку експлуатації енергоблока № 1 Хмельницької АЕС українською мовою зачитав голова обласної ради.

Голова постійної комісії облради з питань бюджету і колишній мер Нетішина Іван Гладуняк назвав сьогоднішню подію безпрецедентною, вивловивши жаль, що “фаховість керівника такого рівня нівелюється за мовними принципами”.

Пізніше депутат від БПП і голова Ізяславської райдерждміністрації Борис Яцков залишив сесійну залу, пояснивши, що це його протест проти заборони надати слово гендиректору ХАЕС Панащенку.