Найцікавіші події у Хмельницькому з 29 вересня до 1 жовтня

29 Вересня 2017 11:17
Плануйте дозвілля разом із сайтом «Є»

Плануйте дозвілля разом із сайтом «Є». Фото: www.discoverukraine.com.ua

Програма заходів.
Концерти, фестивалі, вистави і виставки, – Хмельницький цими вихідними буде не менш активним, ніж минулими, на День міста. Містяни можуть відвідати перекладацький фестиваль, показ короткометражного кіно і, навіть, сходити на виставку котів.

Для малечі актуальними будуть — дитяча субота у книгарні “Є” та концерт “Мої перші концерти” в обласній філармонії. Відбудеться також кілька презентацій книжок. Для любителів спорту – футбол на стадіоні “Поділля”.

До речі, 1 жовтня у Волочиську на стадіоні “Юність”відбудеться матч чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги. “Агробізнес” прийматиме білоцерківський “Арсенал-Київщину”. Початок о 16.00. Вхід вільний. Для тих, хто не може відвідати цей поєдинок, сайт “Є” проведу пряму трансляцію матчу на своєму каналі в Youtube.

Словом, вибір великий і різнотематичний.

Сайт «Є» зібрав найцікавіші події, які відбудуться у Хмельницькому з 29 вересня до 1 жовтня

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ
П’ятниця (29 вересня)

      

Фото: www.chytomo.com, istoria.ko.net.ua

Концерт віолончеліста зі США

Виступить Назар Джурин разом із академічним симфонічним оркестром філармонії, а диригентом буде Сергій Леонов. Можна буде почути твори Рахманінова, Шостаковича і Баха. Квитки на концерт – у касі філармонії.

Коли: 18.30
Де:Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7.
Вартість:40-50-60 гривень.

Виставка унікальних картин Михайла Андрійчука

У Хмельницькому відбудеться відкриття персональної ретроспективної виставки «Прометей». На ній свої роботи представить заслужений художник України і старійшина образотворчості Хмельниччини – Михайло Омелянович Андрійчук.

Коли: 16.00
Де:Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47.
Вартість:безкоштовно.

Презентація збірки Яна Ваґнера «Блюз кентаврів»

У Хмельницькому відбудеться презентація поетичної збірки Яна Ваґнера «Блюз кентаврів». Про збірку розповідатиме перекладач Марк Бєлорусец.

Коли: 14.35
Де:Хмельницький національний університет, 3 корпус, 401 аудиторія.
Вартість:безкоштовно

Показ короткометражних фільмів з фестивалю “KISFF”

У арт-центрі “MASLO» покажуть фільми з тематичних блоків Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF).Хронометраж: 89 хвилин. Вікові обмеження: 16+

Коли: 19.00
Де:Арт-центр MASLO, Старокостянтинівське шосе 20/3
Вартість: 50 гривень.

Літературно-перекладацький фестиваль «TRANSLATORIUM»

Упродовж трьох днів на Літературно-перекладацькому фестивалі «TRANSLATORIUM» очікують близько 20 гостей з різних куточків країни та майже 2 десятки подій. У фестивалі братимуть участь провідні перекладачі України, літератори, видавці, поети та музиканти.

Коли: 12.00
Де: на різних локаціях міста.
Вартість: безкоштовно.

Субота (30 вересня)

  

Фото: pustunchik.ua, з архіву

Дитяча музична зустріч «Мої перші концерти»

Хмельницька обласна філармонія запрошує на концертну програму «Мої перші концерти». Батьки разом зі своїми малюками почують якісну музику у живому виконанні професійних віртуозів.

Коли:10.00 і 12.00
Де:Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7.
Вартість: 20 гривень (для дорослих) і 30 гривень (для дітей).

Міжнародна виставка коті

На виставці можна буде побачити шотландських і британських кішок, сфінксів, мейн кунів і екзотичних короткошерстних кішок. Окрім того, буде можливість придбати домашніх улюбленців.

Коли: 11:00-19:00
Де: Хмельницька торгово-промислова палата, вул. Подільська, 109/1.
Вартість: безкоштовно.

До речі, для тих, хто не зможе відвідати виставку кішок, сайт “Є” транслювати подію на своїй сторінці у Фейсбуці з 11.00 години.

«Аааанімаційне божевілля»

Хмельничанам покажуть найкращу короткометражну анімацію світу. Цього року хмельничанам покажуть 13 анімаційних робіт. Зокрема – стрічки з Німеччини, Великобританії, Бельгії, Угорщини, Швейцарії, Чехії, Естонії, Франції та України. І це далеко не ті мультики, до яких ми звикли в дитинстві чи по телебаченню.

Коли: 18.00
Де: Арт-центр «MASLO», Старокостянтинівське шосе, 20/3.
Вартість: 50 гривень за один сеанс.

Дитяча субота у книгарні “Є”

На зустріч запрошують дітей 4-8 років та їхніх батьків. У «Дитячу суботу» з Юлею Рахно малечу очікує малювання, створення аплікацій та читання під назвою «Чарівна пора – осінь».

Коли: 12.00
Де: Книгарня “Є”, вулиця Проскурівська 2.
Вартість: безкоштовно.

Презентація роману Остапа Українця “Малхут”

Хмельничан запрошують на презентацію роману Остапа Українця «Малхут». Це дебютна книга Остапа Українця, яка вперше була представлена на цьогорічному Форумі видавців. Малхут» – не історичний роман у буквальному значенні слова, а віртуозна історична спекуляція.

Коли: 17.00
Де: Книгарня “Є”, вулиця Проскурівська, 2.
Вартість: безкоштовно.

Футбол: “Поділля” проти “Скала” (Стрий)

Хмельничан запрошують на футбол. Зіграють “Поділля”(Хмельницький) та “Скала” (Стрий)

Коли: 16.00
Де: СК «Поділля», вул. Проскурівська, 83/1.
Вартість: 20 гривень.

Неділя (1 жовтня)

     

Фото: tvoemisto.tv, julikaplan.blogspot.com

Міжнародна виставка котів

У Хмельницькому другий день триватиме виставка котів. Кожен відвідувач зможе віддати голос за вподобану тварину. Після закінчення виставки кіт або кішка, яка набрало найбільшу кількість голосів, отримає приз «Глядацьких симпатій».

Коли:11.00
Де:Хмельницька торгово-промислова палата, вул. Подільська, 109/1.
Вартість: безкоштовно

Зустріч-розмова з перекладачами Борисом Превіром і Максимом Ларченком

Зустріч відбудеться в рамках літературно-перекладацького фестивалю «Translatorium». Перекладачі Борис Превір і Максим Ларченко говоритимуть про переклад, як творчість колективна й індивідуальна.

Коли:16.00
Де:Книгарня “Є”, вулиця Проскурівська 2.
Вартість: безкоштовно.

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку info@ye.ua, або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.