Сумна статистика Хмельниччини

9 Жовтня 2017 09:04

voltv.com.ua

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в економіці Хмельницької області в серпні цього року становила 5941 грн, що на 16,5% нижче, ніж у середньому по Україні.

Про це повідомляє Головне управління статистики в області.

За даними областату, вище середнього рівня по області зафіксована заробітна плата працівників сфери фінансової та страхової діяльності (8786 грн), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (8439 грн), підприємств промисловості (6891 грн), сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства (6698 грн), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльністі (6275 грн).

Серед промислових видів діяльності найвищий рівень заробітної плати спостерігався в працівників підприємств з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (10621 грн) і перевищував середньообласний показник у 1,8 раза.

Водночас рівень заробітної плати працівників підприємств з тимчасового розміщування й організації харчування, виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності перебував у межах 57,4–64,4% від середнього показника по області.

Натомість реальна заробітна плата найманих працівників у серпні порівняно з липнем зменшилась на 2,1%.