Дорогі доступні ліки.

20 Жовтня 2017 10:25

Доступні ліки за завищеними цінами. На Хмельниччини зареєстрували перше порушення цінового законодавства у реалізації медичної  програми «Доступні ліки». Про це повідомляють у головному управлінні Держпродспоживслужби області. Один із підприємців області, який реалізовує препарати в рамках програми «Доступні ліки» «накрутив» на них замість 15 можливих відсотків ледь не 50. За що отримав…рекомендацію привести ціни у відповідність.

Ольга ЯРЕМЧУК – завідувач сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби області

«Під час останнього моніторингу і аналізу інформації було встановлено порушення граничних торговельних надбавок один із суб’єктів господарювання у Теофіпольському районі. Він закупив грубо говорячи за 44 гривні препарат. Мав би продати, наприклад, за 50. А продав за 70. Він має привести їх у відповідність до діючого законодавства та продавати їх не вище 15% від ціни.

Нагадаю,  державна  програма «Доступні ліки» запрацювала у квітні цього року. Наразі у ній беруть участь 226 аптек області. Скористатися послугою та отримати безоплатно або з частковою оплатою лікарські препарати можуть лише краяни, які хворіють на астму, діабет 2 типу та гіпертоніки. І лише за наявності рецепта від лікаря на офіційному бланку. 

Джерело: www.odtrk.km.ua