Ненадруковане прізвище кандидата не завадило встановити результати виборів

1 Листопада 2017 12:47
На деяких дільницях рахували бюлетені з ліхтариками

На деяких дільницях рахували бюлетені з ліхтариками. Фото: oporaua.org

Ненадруковане прізвище кандидата не завадило встановити результати виборів на одному окрузі.
У Красилові виборча комісія визнала дійсними браковані бюлетені, де був відсутній восьмий номер у переліку кандидатів у депутати міської ради. Про це повідомляє громадянська мережа «ОПОРА».

Нагадаємо, 29 жовтня цього року на Хмельниччині відбулися перші вибори до семи об’єднаних територіальних громад. Минули вони мирно і без надзвичайних подій, проте фіксувались деякі порушення. І навіть будуть перевибори. А в Красилові, на окрузі №1 виявили друкарський брак бюлетенів – відсутній номер 8 (партія Українське об’єднання патріотів – УКРОП). У затвердженому тексті бюлетеня такої помилки не було.

Міська виборча комісія провела засідання, під час якого вирішила передрукувати бюлетені для цього округу. Утім, за бюлетенями з помилкою проголосували близько 200 осіб (загальна кількість бюлетенів – 846). І дільнична виборча комісія окремо проголосувала за те, щоб визнати дійсним кожен бюлетень. Таким чином, усі бюлетені, за якими голосували до отримання передрукованих бюлетенів, врахували.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, станом на 31 жовтня інформації про скарги від партії «УКРОП» чи від кандидата до ТВК не надходило.