На Хмельниччині триває осінній призов

3 Листопада 2017 10:22
На Хмельниччині призвали 347 чоловіків на строкову службу

На Хмельниччині призвали 347 чоловіків на строкову службу. Фото: ichef.bbci.co.uk

Збройні сили і Нацгвардія – кого і куди призвуть на службу під час осіннього призову юнаків, яким виповнилося 20 років.

За даними Хмельницького обласного військового комісаріату вже призвали 347 чоловіків. Це 68 відсотків від планового завдання.

Починаючи з 2 жовтня і до 30 листопада, чоловіки, яким виповнилося 20 років отримують повідомлення про появу до воєнкомату.

Згідно з розпорядженням Кабміну наша область повинна відправити на строкову службу 550 призовників, з них: 359 (у ЗСУ), 160 (Нацгвардія) та 20 (Держспец-трансслужби).

«На сьогоднішній день на Хмельниччині призвано 374 особи. Це 68 відсотків від планового завдання. До кінця призовної компанії, буде призвано на сторокову службу ще понад сотню чоловіків», – розповів військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату Сергій Присяжнюк.
За словами комісара, на Хмельниччині є багато осіб, які ухиляються від військової служби.

«Люди думають, що їх відправляють воювати в зону АТО. Але вони помиляються. Наші призовники йдуться служити в сухопутні війська на території України», – каже Сергій Олександрович.

Зазвичай, солдати з Хмельниччини несуть строкову службу на теренах Житомирської, Київської, Львівської та Одеської областях.

До речі, всього цієї осені в Україні на службу планують призвати 10460 чоловіків.