У Хмельницькій області почали вирощувати дугласію зелену, що походить з Північної Америки.

13 Листопада 2017 10:37
До висадки «американської гості» були залучені не лише працівники лісництва, а й учні гуртка «Юнацька варта»

До висадки «американської гості» були залучені не лише працівники лісництва, а й учні гуртка «Юнацька варта». Фото: kmlis.gov.ua

Дугласію посадили у двох лісництвах – у Славутському та Кам’янківському.
У Хмельницькій області почали вирощувати дугласію зелену, що походить з Північної Америки.«Закупили 3,5 тисячі однорічних сіянців у державному підприємстві «Вигодське лісове господарство» Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке має досвід вирощування дугласії. Садили за схемою: ряд дугласії, два ряди модрини європейської, яка допоможе кращому росту головної породи», – повідомили в прес-службі Шепетівського лісгоспу.

До висадки «американської гості» були залучені не лише працівники лісництва, а й учні гуртка «Юнацька варта» Шепетівського НВК №3.

«Крім отримання практичних навичок із посадки лісових культур, діти дізналися багато цікавого і про рослини, які висаджували. А найбільше їх зацікавила дугласія – представниця родини соснових з далекої Північної Америки, що для нашого краю є екзотичною», – повідомили в прес-службі Шепетівського лісгоспу.

  

В Славутському лісництві висадили 3,5 тисячі однорічних сіянців “американської гості”

Довідка:

Дугласія – потужне, красиве вічнозелене дерево, висотою понад 100 метрів, а у діаметрі товщина його стовбура може досягати чотирьох-п’яти. Живе 500-800, а в окремих випадках і понад тисячу років. Утворює величезні ліси по всьому узбережжю Тихого океану: від Британської Колумбії до Каліфорнії. Зустрічається в Монтані, Колорадо, Техасі і Нью-Мексико. На територію України представники цього виду були завезені у 1827 році.