Андрій Шинькович очолив антирейтинг «кнопкодавів» Верховної Ради

15 Листопада 2017 11:49
Андрій Шинькович, за даними руху Чесно, за майже три роки кнопкодавив 19 разів

Андрій Шинькович, за даними руху Чесно, за майже три роки кнопкодавив 19 разів. Фото: з архіву

Незвичний чарт склав Громадський рух «Чесно».
«Найбільше кнопкодавів восьмого скликання входять до фракції партії БПП «Солідарність»: за даними ЧЕСНО за три роки роботи 31 депутат Блоку накнопкодавив 111 разів», – пише Громадський рух «Чесно».Трошки менше депутатів, які були помічені в неособистому голосуванні (23 обранці), за даними «Чесно», у фракції «Народний фронт». «Однак, якщо аналізувати не за кількістю кнопкодавів, а за кількістю випадків неособистого голосування, то коаліціанти з НФ поступаються депутатам із партії «Відродження»: 18 із 26 депутатів цієї фракції накнопкодавили 76 разів. Таким чином, у цій групі, що повністю складається з мажоритарників, на кожного депутата припадає в середньому майже по три зафіксованих факти кнопкодавства – значно більше, ніж у всіх фракціях-суперниках», – повідомляють у Громадському русі.

Далі розмістилися «Опозиційний блок» (12 депутатів) та «Радикальна партія Олега Ляшка» (9 депутатів). Шосте та сьоме місця антирейтингу обійняли депутати фракції «Воля народу» та позафракційні депутати – 6 і 3 порушників Конституції.

Щодо депутатів, то анти рейтинг очолили два нардепи. Один із яких – від Хмельниччини. Це Андрій Шинькович з «Блоку Петра Порошенка», який був обраний парламентарем на окрузі №189 (Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський, Теофіпольський райони). Він, як і мажоритарник із Черкащини від «Відродження» Антон Яценко, за даними «Чесно» 19 разів голосував за інших.

Антирейтинг депутатів, які були помічені в неособистому голосуванні. Фото: chesno.org