МЗС продовжує провальну політику

16 Листопада 2017 08:55

iPress.ua

14 листопада Третій комітет 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН схвалив проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)». Здавалося б, добра новина, якби не неоднозначність поведінки українських чиновників.

Зокрема, заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця назвав країни, які голосували проти “російською раттю”.

“Голосувала проти вся російська рать: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М’янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Сербія, ПАР, Сирія, Судан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве. Потрібні коментарі?”. Читайте також У Клімкіна пояснили мету нового рішення ООН щодо Криму Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Третій комітет 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН схвалив проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)».

Лідер громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко на своїй сторінці Facebook прокоментував дії дипломатів та МЗС наступним чином:

“Про так званий список “друзів Росії”. Не перестаю дивуватися політикам і експертам, які знають “дещо” про все. Нинішня резолюція є продовженням подібних рішень ООН з 2014 року. Остання резолюція по Криму була ухвалена 19 грудня 2016 року. Тоді України підтримало 70 країн, а Росію було 26, а нині 25 країн.Тобто, ніяких радикальних змін в геополітичній карті світу за рік не відбулося. Тобто і Білорусь і Вірменія і Сербія…вже голосували за Росію. З іншого боку, щодо таких країн як Китай чи Індія, очільники МЗС України мали б не істерити про “всю проросійську рать”, а активніше працювати з цими державами!”

Нагадаємо, що вперше країни-члени ООН висловили своє ставлення щодо ситуації в Криму на голосуванні 27 березня 2014 року за Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262.

ЗА Резолюцію тоді проголосували 100 країн, ПРОТИ – 11, утримались – 58. Україна отримала підтримку майже 60% складу Генеральної Асамблеї і стала наріжним каменем у відносинах демократичного світу з Російською Федерацією.

16 листопада 2016 року ЗА аналогічну Резолюцію проголосували 73 країни, ПРОТИ Резолюції проголосували вже 23 країни, утримались – 76. Таким чином, проросійська коаліція у світі збільшилась на 12 країн. Серед  країн, які вперше проголосували проти, стали одна країна-кандидат на вступ до Європейського Союзу  (Сербія) та дві країни-члени СНД (Казахстан та Узбекистан),  що суттєво похитнуло геополітичний статус України.

Третє голосування Генеральної Асамблеї ООН щодо підтримки територіальної цілісності України відбулося 19 грудня 2016 року. ЗА Резолюцію висловились 70 країн, ПРОТИ Резолюції висловились 26 країн, утримались – 77. Ідеологічно за змістом Резолюція 19 грудня ні чим не відрізнялась від попередніх аналогічних Резолюцій, крім результатів голосування. Лише за місяць анти-Російська коаліція зменшилась ще на 3 країни.

Також Микола Томенко в своєму блозі назвав діяльність МЗС провальною і зазначив, що, загалом, Україна  з березня 2014 року до грудня 2016 року  ВТРАТИЛА 30 країн-союзників, натомість Росія ДОДАЛА 15 країн до прямих прихильників Російської окупації Криму

Джерело: ridna.in.ua