у Хмельницькому «Кістлява» ловила правопорушників

16 Листопада 2017 09:33
На відмінно від пенсіонерів, молодь

На відмінно від пенсіонерів, молодь “смерті” не боялася, а навпаки – робила з нею фото та знімала відео. Фото: автора

Патрульні міста влаштували флешмоб, аби нагадати хмельничанам, що порушувати правила дорожнього руху небезпечно для життя.
Сьогодні, 15 листопада у Хмельницькому ходила Смерть з косою. «Кістлява» ловила правопорушників, які переходили дорогу у невстановлених місцях. Такий своєрідний флешмоб організували патрульні Хмельницького.

«В рамках «Тижня безпеки дорожнього руху», що проходить в Україні з 13 по 19 листопада, в обласному центрі ми проводимо різноманітні заходи – рейди, акції, флешмоби, аби звернути увагу людей на безпеку дорожнього руху. Ми за те, щоб люди дотримувалися правил дорожнього руху та берегли своє життя», – каже інспектор зі зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції, лейтенант поліції Анна Стрембіцька.

  

За словами правоохоронців, дорогу в невстановленому місці переходять зазвичай пенсіонери.

Ловили правопорушників у місцях, де найчастіше фіксують порушення правил дорожнього руху. За даними правоохоронців, таких місць у Хмельницькому є чотири:

1. Вул. Інститутська, зупинка «Будинок побуту».
2. Вул. Кам’янецька, зупинка «Либідь Плаза».
3. Проспект Миру, р-н «Темп».
4. Вул. Шевченка, р-н міської лікарні.

Слухняних громадян “смерть” лише веселила і дозволяла з нею сфотографуватися.

Смерть з косою «ловила» осіб, які лінувалися пройти декілька метрів до пішохідного переходу і перебігали дорогу в недозволеному місці. Цим хмельничанам патрульні роз’яснювали, що вони скоїли правопорушення, за яке накладається штраф 51 гривня.

  

Упійманим пішоходам пощастило, адже в рамках флешмобу правопорушників не штрафували, а лише інформували.

«Я більше ніколи не буду переходити дорогу у невстановленому місці. Я спочатку дуже злякалася, як побачила за плечима смерть з косою, а потім зрозуміла, що це розіграш. Але легковажно ставитися до правил дорожнього руху більше не буду», – сказала правопорушниця Оксана Макарівна.

До речі, 16-17 листопада патрульні міста знову проведуть ряд профілактичних заходів:
16 листопада
О 14:00 – флешмоб “Тюремник” на відрізку від Грушевського до Соборної. Розповідаємо водіям, про штрафи, які можуть на них чекати за типові та найчастіші порушення ПДР, які призводять до ДТП з потерпілими.
О 15:30 – рейд по виявленню водіїв, які їдуть на заборонний сигнал світлофору. Вулиця Проскурівська, поблизу ЦУМа та парку Івана Франка.
17 листопада 
О 14:00 – рейд по виявленню водіїв, які розмовляють по телефону. Вулиця Проскурівська, поблизу ЦУМа та парку Івана Франка.
З 22:00 – нічний рейд по виявленню водіїв напідпитку.
Крім цих заходів патрульні посилюють контроль за дотриманням ПДР усіма учасниками дорожнього руху.