Сьогодні Україна відзначає День Гідності і Свободи. Що відбуватиметься у Хмельницькому (АФІША

21 Листопада 2017 11:06
Протягом дня сьогодні відбудеться чимало заходів присвячених Дню Гідності і свободи.

Протягом дня сьогодні відбудеться чимало заходів присвячених Дню Гідності і свободи.

Свято відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої та Революції Гідності.
У Хмельницькому сьогодні відбуватимуться низка заходів приурочених цьому дню. Зранку усіх хмельничан запрошують вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя заради майбутнього нашої держави і прийти о 10:00 на покладання квітів біля фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО що на Майдані Незалежності. Після цього, разом із владою області та міста, покласти квіти усіх бажаючих запрошують до пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на вулиці Героїв Майдану.Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека запрошує також на патріотичні читання, присвячені Дню Гідності і свободи.
Читання розпочнуться о 15:00.

Через годину, о 16:00 відбудеться ще один мітинг та покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на вулиці Героїв Майдану.

Паралельно, у той же час, о 16:00, відбуватиметься одразу дві мистецькі поді.

Перша – у Хмельницькій музей-студія фотомистецтва що на вулиці Проскурівській, 56 розпочне свою роботу виставка фотографій «Життя на «нулі». Автором світлин є фронтовий фотограф Юрій Величко, який з лютого 2015 року до березня 2017 року служив у складі 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас–Україна».

Фотографії, які представлені в експозиції музею, є унікальними документами, де зображені багатогранні воєнні будні і звичайні українські громадяни, від яких тепер залежить доля нашої країни.

У Хмельницькому обласному художньому музеї, також о 16.00 відбудеться відкриття мистецького проекту музею спільно з фотохудожником Сергієм Аніськовим “Революція: простір гідності, свободи і єднання”.

Ближче до вечора, о 17.30, у кінотеатрі ім. Т. Шевченка відбудеться перегляд документального фільму «Сильніше, ніж зброя».

Запрошуємо вас відвідати заходи присвяченні Дню Гідності і свободи, щоб долучитися до історії нашої країни і зберігати в пам’яті тих, хто поклав життя за нашу з вами Гідність і свободу.

Довідка: День Гідності і Свободи є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича.
13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.