Таки будемо їздити на тролейбусах партнера Порошенка

5 Грудня 2017 11:54

energolife.info

Тендерний комітет комунального підприємства “Хмельницькелектротранс” відхилив пропозицію переможця тендера ТОВ “БКМ-Україна” (Луцьк), який мав поставити 7 тролейбусів виробництва Білорусії.

Про це зазначено у відповідному протоколі, підписаному 4 грудня.

Замовник пояснив, що підприємство-переможець надіслало з листа з проханням відтермінувати поставку транспортних засобів на початок 2018 року. “Хмельницькелектротранс” категорично виступив проти такої ідеї, надавши висновок головного розпорядника коштів в особі міського управління ЖКГ.

“На 4 грудня договір між ХКП “Електротранс” і ТОВ “БКМ-Україна” неукладений з вини учасника в строк, визначений Законом (п.3 ст.32)”, – говорить у протоколі.

Разом з тим, тендерний комітет визначив іншого переможця дочірнього підприємства “Автоскладальний завод № 1 “Акціонерне товариство “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”, з яким сповістив про наміри укласти угоду. Загальна вартість закупівлі 7 тролейбусів становить 33,42 млн. грн, що на 6 тис. грн більше, ніж у ТОВ “БКМ-Україна”.

Як писав НГП, 13 листопада постійно діюча колегія Антимонопольного комітету України скасувала попередні результати тендера із закупівлі семи тролейбусів для Хмельницького.

Співвласником «Богдан Моторс» раніше був Петро Порошенко, а тепер компанія належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБОУ. Вона очолила Топ-10 постачальників транспорту України у 2014-2016 рр.., до якого увійшли й нинішні суперники.