Микола Томенко: Влада створила прецедент тому, що досі заробляє з очільниками режиму Януковича

6 Грудня 2017 16:45

www.youtube.com

Лідер політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко на телеканалі «Еспресо» гостро прокоментував ситуацію в Україні:

«Якщо підсумувати всі події, то в країні запанувала анархія та охлократія. Ті помилки, які допущені владою, і ті речі, які прощені попередньому політичному режиму, призводить до того, що безвідповідальність створює ситуацію, коли – хтось за гроші, хтось за інших обставин, – собі дозволяє не виконувати закон. Причини всі вигадують різні: хтось тому, що стояв на майдані, хтось тому, що був в АТО, хтось двічі президент. А події сьогодні показують, що заручники в цій боротьбі за владу Україна та український народ.

Щодо дій Порошенка та Саакашвілі, то очевидно, що вони, коли разом вчилися у нас в університеті, добре засвоїли Макіавеллі, в якого «ціль виправдовує засоби». Для Порошенко ключове кредо «Гроші понад усе», а у Саакашвілі – влада. А я би хотів, щоб в українській владі і опозиції домінували люди з переконаннями, що «люди і Україна – понад усе».

Він також зазначив, що зараз важко судити чи підтвердиться інформація, надана ГПУ, але все це виглядає таким чином, що для Саакашвілі було надзвичайно важливо змінити владу і, в даному випадку, союзниками чи фінансуванням він не перебирав.

Дружина президента Порошенка, умовно кажучи, працювала на каналі Рената Ахметова

Щодо зв’язків нинішньої влади з Сергієм Курченком, лідер партії “Рідна країна” сказав наступне: “Я переконаний, що глава АП, будучи вже на посаді, нормально контактував з Курченком, вів переговори про те, як повернути частину медіа-холдингу назад. Таких контактів з попередньою злочинною владою безліч, навіть дружина президента Порошенка, умовно кажучи, працювала на каналі Рената Ахметова”.

Нагадаємо, що Марина Порошенко на телеканалі Рената Ахметова ТРК “Україна” в ранковому ефірі вела рубрику “В ритмі спорту”.

На його думку цієї історії б не було, якби з першого дня кримінальні справи відкривались і рухались у вірному напрямку, то у Курченка б в Україні давно був вирок і він не був би зацікавленим передавати гроші.

Влада створила прецедент, тому що досі заробляє разом з очільниками режиму Януковича, то чому опозиція не може слідувати шляхом влади

“Не можна застосовувати силу закону до одних, і не застосовувати до 90%, бо вони твої друзі. Цей метод дискредитації опонентів, мовляв, вони спілкуються з партією Регіонів, виглядає смішно, оскільки більшість рішень у Верховній Раді сьогодні проходить тільки голосами Опозиційного блоку. Тому я вважаю, що проблеми в Україні не вирішити судовим процесом над Саакашвілі,” – підмітив Микола Томенко.

Він також підсумував, що саме влада створила прецедент, тому що досі заробляє разом з очільниками режиму Януковича, то чому опозиція не може слідувати шляхом влади.

Джерело: ridna.in.ua