На Хмельниччині Служба вже є, доріг ще нема

7 Грудня 2017 10:58

Drive2

На Хмельниччині створено державне підприємство “Служба місцевих автодоріг”.

Про це зазначено у розпорядженні голови ОДА Олександра Корнійчука від 4 грудня.

Очільник облдержадміністрації також затвердив статут ДП.  Основною метою діяльності Служба місцевих автодоріг є здійснення функцій замовника та технічного нагляду (при потребі з економічним супроводом) з будівництва, реконструкції, ремонтів і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

В обов’язки новоствореного підприємства входить: розробка перспективних планів розвитку дорожнього господарства регіону; здійснення моніторингу за дотриманням правил користування автомобільними дорогами, введення обліку автомобільних доріг, інтенсивності руху транспортних засобів на них згідно з нормативними документами тощо.

Директором Служби місцевих автодоріг призначено Сергія Матуса, який до цього працював начальником відділу організації та безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року дороги місцевого значення змінять балансоутримувача. Замість Укравтодору ними будуть опікуватися облдержадміністрації.

Фінансування на ремонти та утримання таких шляхів надходитиме з Дорожнього фонду, який запрацює з початку 2018 року. Розподіл коштів по областях буде пропорційний протяжності доріг, які знаходяться на балансі ОДА. Тобто, скільки кілометрів доріг буде на балансі, стільки надійде і коштів, про це повідомляє прес-служба САД у Хмельницькій області.

За попередніми розрахунками близько 500 мільйонів гривень надійде до Хмельницької області для ремонту 5000 км місцевих автодоріг.