Це не просто глупість – це шкідництво! Микола Томенко прокоментував заяву голови НСТУ про “багатонаціональну Україну”

14 Грудня 2017 12:39

ridna.in.ua

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія під час зустрічі з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєром назвав Україну багатонаціональною державою і повідомив, що структурі НСТУ три філії вже виробляють контент мовами національних меншин. Одеська філія мовить молдовською, болгарською та гагаузькою, чернівецька філія – румунською, закарпатська – угорською, румунською, словацькою, ромською, російською, німецькою, та русинською мовами.

Про те, чи доречно в даному випадку вживати термін “багатонаціональна” відносно України на своїй сторінці у Facebook   написав лідер політичної партії “Рідна країна” Микола Томенко.

“Трагедія України, що її нині презентують неуки!
От очільник Суспільного телебачення і радіо України, соратник одного з членів Уряду Гройсмана переконаний, що Україна – багатонаціональна держава!
Це не просто глупість – це шкідництво! Бо багатонаціональна держава – термін пропагований російською пропагандою та вимагає від України створення федеративної держави та двохпалатного парламенту. Насправді, Україна – це національна держава з поліетнічним складом населення. Нагадаю, українці за даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року складають – 77.8 відсотків. А росіяни – найбільша етнічна меншина ( 17.3) має власну державу.
Отож, спроба реанімувати термін “російського світу” про Україну, як багатонаціональну державу – шкідлива і антинаукова!”

Джерело: ridna.in.ua