Хмельниччина наближається до епідемії грипу та ГРВІ

19 Грудня 2017 10:22
За останній тиждень на ГРВІ захворіло 7255 подолян

За останній тиждень на ГРВІ захворіло 7255 подолян. Фото: radiotrek.rv.ua

За останній тиждень на ГРВІ захворіло 7255 подолян.
Хмельниччина наразі перебуває в передепідемічному періоді. Все більше жителів області не встоюють перед застудою. В лабораторному центрі МОЗ у Хмельницькій області повідомляють, що з 11 по 17 грудня на Хмельниччині захворіло 7255 подолян, 77% від цієї кількості є діти.

«Ми знаходимося нижче епідеміологічного порогу на 4,9%. Найбільш вразливою є категорія дітей віком до 14 років. Минулого тижня 5571 дитина захворіла на гостру респіраторну вірусну інфекцію», – розповіла лікар-епідеміолог лабораторного центру МОЗ у Хмельницькій області Лариса Калінер.

Медик зазначає, що на теренах нашої області наразі «царюють» три види вірусних інфекцій – аденовірус, парагрип та респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ).

«Випадки захворюваності на грип в нашій області відсутні. Проте в інших областях України вже є пацієнти, які захворіли на грип тупу А і В», – розповіла Лариса Абівна.

Лікар переконує, що єдиним методом порятунку від грипу є щеплення. Проте лише 2856 або 0,2% подолян вакцинувалися проти цього захворювання.

«Про набуття колективного імунітету тут говорити не варто, а от особистий імунітет ці особи підтримали», – каже Лариса Калінер.