Патрульна поліція Хмельницького стала на захист паркувальних місць для інвалідів

26 Грудня 2017 11:15

Штраф у понад тисячу гривень або ж евакуація автівки загрожує водіям, які без відповідного посвідчення паркуються на місцях для осіб з інвалідністю.

Таких кермувальників цього дня шукали патрульні Хмельницького поблизу одного із торговельних центрів. За годину роботи порушників знайшлося з десяток. Водії пояснюють, припаркувались на місцях для осіб з інвалідністю, бо не побачили розмітки.

«Хлопці, реально не видно було як я заїджав. Я знаю, що ці полоси для інвалідів, нема питань. Вибачаюся».

025 до 00:30 «Чого паркуєтеся на таких місцях? – Я не бачив…Я вибачаюся, я ніколи більше не стану сюди»

Доки одні водії вибачаються, інші, побачивши копів, одразу тиснуть на газ.

«Інспектор патрульної поліції Стельмах Віталій. Чому порушуєте правила дорожнього руху? – Я не порушую, я ж їду. – Де ж ви їдете. Ви стоїте. Зачекайте, нікуди не їдьте.

За годину патрулювання правоохоронці натрапляли і на тих, хто має право  паркуватися на місцях з відповідною розміткою. Тільки от окрім посвідчення особи з інвалідністю, кажуть патрульні, на автівці має бути відповідна позначка. Інакше машину можуть забрати на штраф-майданчик.

Віталій СТЕЛЬМАХ – інспектор патрульної поліції м. Хмельницького

«Має бути у Вас або спереду, або ззаду табличка, щоб даний транспортний засіб не евакуювали. Коли Ви підете в магазин даний, прийдете, а автомобіля не буде. Тоді Ви будете казати, що неправомірні дії інспекторів патрульної поліції».

Не обійшлося і без складання адмінпротоколів. Водієві ось цієї автівки тепер доведеться сплатити штраф у понад тисячу гривень. Щоправда, кермувальник із постановою патрульних не згоден.

«Ви часто стаєте на місця для інвалідів? – ні, це вперше.  Буквально на пару хвилин заїхав, бо треба було дещо забрати. – Ви будете оскаржувати? – Так»

Якщо ж правоохоронцям не вдасться знайти водія-порушника, то останньому доведеться шукати вже свою автівку. Через недотримання правил паркування її без попередження може забрати евакуатор. А водій потім ще й заплатить штраф.

Денис КОСТРИБА – інспектор патрульної поліції м. Хмельницького

«Людина з’являється в управління патрульної поліції, надає пояснення хто і чого залишив там автомобіль. І після цього на особу, яка допустила порушення правил дорожнього руху виноситься відповідна постанова. Якщо буде доведено, що особа, яка керувала транспортним засобом не є інвалідом і не доставляла інваліда».

Джерело: www.odtrk.km.ua