Мільйони гривень, залучені народним депутатом, працюють на соціально-економічний розвиток Хмельниччини

29 Грудня 2017 12:20

ye.ua

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 861-р у грудні поточного року затверджено черговий розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

У вказаному розпорядженні враховані пропозиції народного депутата України Сергія Мельника та передбачені кошти з державного бюджету  в сумі 11 млн. грн., які будуть направлені на покращення матеріально-технічної бази медичного закладу та п’яти закладів культури міста.

Так, Хмельницькому обласному онкологічному диспансеру виділено      10 млн. гри. на придбання високотехнологічного медичного обладнання для проведення диференційної  діагностики при захворюваннях грудної залози, щитоподібної  залози, печінки, органів черевної  порожнини та  сечостатевих  органів. Завдяки чому з’явиться можливість діагностувати онкологічну патологію на ранніх стадіях захворювання та вчасно проводити ефективне медичне лікування хворих. Крім того буде закуплено медичне обладнання для операційного блоку та відділення інтенсивної  терапії, що покращить якість радикальних  оперативних втручань та зменшить період реабілітації пацієнтів.

Також, по 200 тис. грн. виділено дитячій школі мистецтв, центру національного виховання учнівської молоді, палацу творчості дітей та юнацтва, дитячій музичній школі № 1 ім. Миколи Мозгового та дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Навчальні заклади зможуть придбати комп’ютерну техніку, мультимедійне обладнання, музичні інструменти та комплекти меблів, що дасть змогу покращити умови навчання та учні зможуть здобувати нові знання, опановувати навики в галузі культури і мистецтва.

Крім того, завдяки конструктивній та злагодженій роботі Сергія Мельника з Кабінетом Міністрів України, чіткій та виваженій позиції у бюджетному Комітеті Верховної Ради України у 2017 році з державного бюджету були передбачені наступні видатки:

  • 20 млн.грн. – на будівництво другої черги водогону від с. Чернелівка Красилівського району до м. Хмельницького (розпорядження Кабінету Міністрів України № 310-р від 11.05.17 та № 463-р від 12.07.17);
  • 10 млн.грн. – на придбання медичного обладнання для Хмельницького обласного кардіологічного диспансеру (розпорядження Кабінету Міністрів України № 463-р від 12.07.17). Закуплено мобільний сучасний ангеографічний апарат для проведення операцій на серці без розрізів та два сучасних ультразвукових апаратів для обстеження серця та судин;
  • 4 млн. грн. – на придбання комп’ютерної техніки, мультимедійного обладнання та меблів для загальноосвітніх навчальних закладів міста Хмельницького (розпорядження Кабінету Міністрів України № 689-р від 27.09.17);
  • майже 1 млн. грн. виділено Лісовогринівецькій сільській об’єднаній територіальній громаді Хмельницького району (розпорядження Кабінету Міністрів України № 689-р від 27.09.17), які направлені на капітальний ремонт Пашковецького дошкільного навчального закладу, капітальний ремонт будівлі школи в с.Шпичинці та освітлення с.Моломолинці.

У вересні 2017 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, де розглядалось питання розподілу коштів спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування», за ініціативи народного депутата Сергія Мельника Хмельницькій області додатково було виділено 77,5 млн. гривень. Зазначені кошти були направлені на проведення капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка на східному під’їзді до м. Хмельницького.

Крім того, у липні 2017 року рішенням Комітету Верховної Ради України з питань бюджету за пропозицією народного депутата України Сергія Мельника було збільшено обсяг субвенції обласному бюджету Хмельницької області на суму 130,0 млн. гривень. Завдяки цьому рішенню Хмельницька область отримала субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот на загальну суму 475,2 млн. гривень. Це дало змогу вирішити питання заборгованості бюджету перед надавачами послуг та виконати низку заходів з підготовки до опалювального сезону в області в осінньо-зимовий період.