Нова транспортна мережа Хмельницького: те, що людям зручно для влади незаконно

23 Січня 2018 11:27

ngp-ua.info

Повернути 41-ий маршрут сьогодні вимагали жителі села Лісові Гринівці Хмельницького району. Із цим вони прийшли до Хмельницької міської ради. Селяни кажуть, оновлений три тижні тому маршрут виявився незручним, бо зупиняється тільки на автостанції №3 і курсує до сьомої вечора. Подробиці – далі у сюжеті.  

БЛІЦ: – 41-ий маршрут нам треба залишити так, як він був колись.

Із такою вимогою сьогодні до Хмельницької міської ради прийшли жителі села Лісові Гринівці. Бо, кажуть, оновлена транспортна мережа міста залишила їхнє двохтисячне село без належного получення.

Олена – жителька с.Лісові Гринівці Хмельницького району

Є чотири маршрутки. Дві йдуть одною стороною села, дві – іншою. Людям по другій стороні села важко добиратися. Тому що в них маршрутка йде один раз в годину. А я кщо вона затрималась, то взагалі раз в дві години.

Чому скасували 41-ий маршрут, не розуміє і пан Ярослав. Каже, чи не половина населення села працює та навчається у Хмельницькому.

Ярослав – житель с.Лісові Гринівці Хмельницького району

Ми за це, щоб ходив 41-ий маршрут. Чого його в нас зняли? В нас на роботу, до школи їздять. Ніхто не може доїхати. Нам треба його повернути. Всі люди працюють в місті. А пенсіонерам навіть доїхати за ліками. Як вони мають дістатися? Немає аптеки. Пункт є, а аптеки немає. Кожен пенсіонер їде до міста.

Та додає, зросла ціна за проїзд – з чотирьох до шести гривень. Хмельничанин Сергій до Лісових Гринівців їздить у робочих справах. Каже, окрім вартості проїзду, змінився графік руху: очікувати автобуса до Хмельницького доводиться півгодини.

Сергій – хмельничанин

Зараз раз на півгодини, а раніше 15-20 хвилин чекати. Зупиняється приблизно так само. Єдине, що їде до «Юності». А раніше їхав через усе місто до Аеропорту.

Віктор – водій однієї з маршрутівок, що курсують до Лісових Гринівців – запевняє, громадський транспорт ходить за графіком. І нарікань від пасажирів немає.

БЛІЦ: – Як часто ви на Лісові Гринівці заїжджаєте? Кожні півгодини. А вартість проїзду яка? Шість гривень. 00:25-00:31: Останній ваш рейс в Лісові Гринівці коли? В 19:30. З села? Так.

Заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко каже, 41-ий маршрут скасували, бо для міста він був незаконним. Нагадаю, минулого року цей автобус сполучав Лісові Гринівці з аеропортом. Він прямував через центр Хмельницького, заїжджаючи на Проспект Миру та Озерну.

Андрій БОНДАРЕНКО – заступник Хмельницького міського голови

Ще в минулому році ходив 41-ий маршрут, який виходив за межі міста, що є неможливим за чинним законодавством. Цей маршрут перейшов з нового року в Хмельницький район. Йдучи на зустріч мешканцям Лісових Гринівців, ми погодили його маршрут до третьої автостанції і погодили зупинки уздовж маршруту.

Жителі Лісових Гринівців просять міську владу погодити подовження маршруту до п’ятої автостанції з усіма зупинками у місті. За словами першого заступника голови Хмельницької райдержадміністрації, влада міста спершу погодила такі умови, а потім скасувала.

Андрій ЗЕЛІНСЬКИЙ – перший заступник голови Хмельницької райдержадміністрації

Це може зробити тільки міська влада, бо це територія міста. Буде ініціативна група від Лісових Гринівець – депутати та сільський голова, я та Бондаренко. Думаю, ми погодимо зупинки для зручності людей.

Дарина Денисенко, Олександр Горішевський, Іван Мовчан, новини на першому.

Джерело: www.odtrk.km.ua