Буденне дозвілля у Хмельницькому 29 січня – 4 лютого

29 Січня 2018 11:58
Після роботи на хмельничан чекає культурний відпочинок

Після роботи на хмельничан чекає культурний відпочинок. Фото: tochka.net

Програма заходів.
У понеділок хмельничани вшановують пам’ять Героїв Крут. З нагоди 100-річчя бою у кінотеатрі Шевченка покажуть кінолекцію “Герої України. Крути”, а у міському будинку культури відбудеться прем’єра театрально-кінематографічного проекту “Крути. В мої сни прийшла війна…”. Увечері центорм міста пройде смолоскипний марш, який стартуватиме на майдані Незалежності.

У вівторок хмельничани писатимуть статті для Вікіпедії, взявши участь у Вікімарафоні 2018. Цього ж дня на сцені філармонії виступить відома хмельницька скрипалька Майя Онищук. Вже наступного дня концерт дасть переможець проекту «Голос країни» протоієрей Олександр Клименко.

Також у середу всіх охочі можуть відвідати театральну виставу, переглянувши зворушливу історію кохання літньої пари. А для тих, хто ще не знайшов собі роботу проведуть відкритий урок “Оператор кол-центру”.

Цього тижня у Хмельницькому відбудеться одразу два спортивних чемпіонати: з кікбоксингу і з гирьового спорту серед юнаків і дівчат. В арт-центрі «Масло» відкриють виставку київського художника Івана Михайлова. Для майбутніх засновників шкіл, освітян та активних батьків проведуть лекцію “Інноваційна школа ThinkGlobal”. Для діток покажуть цікаві вистави у театрі ляльок.

Не забувайте про виставки, які діють зараз у нашому місті. У музеї-студії фотомистецтва ви зможете переглянути виставку фотографій “З балкончика” Валерія Дядюри з міста Ромни. А у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки експонується виставка живопису нейрохірурга Віталія Літучого. Крім того, у Хмельницькому обласному художньогому музеї представляють низку експозицій: виставка робіт учасників обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів “Подільська палітра”, експозиція “Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм”, виставка живопису, скульптури з музейної колекції “Соборність України. Естафета поколінь”, ювілейна виставка живописних та графічних робіт родини Анісімових.

Аби після роботи ви могли активно, весело чи пізнавально провести час, Сайт Є підготував для вас чергову порцію заходів, що заплановані на найближчі дні.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ
Понеділок (29 січня)

 

Фото: khm.gov.ua, з архіву редакції

Показ драми “КРУТИ. В мої сни прийшла війна…”

У Хмельницькому міському будинку культури відбудеться прем’єра театрально-кінематографічного проекту “Крути. В мої сни прийшла війна…” Дія вистави відбувається у двох часових поясах, розділених сотнею років: у 1918 році та у наші дні, коли розпочалася війна на сході України. Події, котрі відбуваються у 1918 році зображено як фільм, сьогодення відображається у формі класичної театральної постановки.

Коли: 19:00

Де: Міський будинок культури, вул. Проскурівська, 43

Вартість: безкоштовно

Смолоскипний марш на честь Героїв Крут

У Хмельницькому відбудеться смолоскипний марш на честь Героїв Крут. Рівно сто років тому, ціною власного життя, вони прийняли нерівний, але героїчний бій з російськими окупантом.

Коли: 17:30

Де: майдан Незалежності

Вартість: безкоштовно

 Вівторок (30 січня)

 

Фото: з архіву, facebook.com

Концерт “Майя Онищук запрошує друзів”

Окрім Маїй Онищук на сцені виступить академічний ансамбль пісні і танцю “Козаки Поділля”, дитяча студія цього ансамблю, чоловічий вокальний квінтет “Mikst”, фольклорний гурт “Родина” та Зіркові гості. Диригенти програми – Олександр Якубов та Богдан Балема.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7, велика зала

Вартість: 50-60-70 гривень

Вікімарафон 2018 у Хмельницькому

Протягом 27-30 січня у різних куточках України пройдуть вікізустрічі, присвячені 14-річчю української Вікіпедії. Ідея марафону – підготувати рекордну кількість нових статей до популярної онлайн-енциклопедії.

Коли: 10:00

Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Ввідна лекція до курсу “Контекстна реклама AdWords”

Студенти, маркетологи, власники бізнесу та всі охочі запрошуються на ввідну лекцію до курсу “Контекстна реклама AdWords”. Лектор – Роман Ужва – засновник компанії Imrev, сертифікований спеціаліст Google Adwords та Analytics, інтернет-маркетолог з 8-річним досвідом.

Коли: 19:00

Де: ІТ Академія від Stfalcon.com, вул. Зарічанська, 3/2

Вартість: безкоштовно

Середа (31 січня)

Фото: Znaj.ua

Концерт за участі протоієрея Олександра Клименка

Для глядачів протоієрей Олександр Клименко підготував концертну програму. Крім того, виступатимуть творчі колективи й талановита молодь регіону. Готує привітання й архієрей місцевої єпархії.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7, велика зала

Вартість: безкоштовно

Вистава “Дерева вмирають стоячи”

Це зворушлива історія кохання літньої пари Еухенії та Балбоа. І це кохання може стати взірцем для ще одної пари молодих Маурісіо та Марти-Ісабел. Еухенія та Балбоа чекають на повернення онука, якого 20 років тому вони вигнали з дому. Але лайнер, на якому він плив, затонув, загинули всі. Так сталося, що Балбоа першим
дізнався цю звістку і не сказав дружині, бо хотів уберегти її від страждань.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр імені Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Відкритий урок “Оператор кол-центру”

На уроці з мінікурсу розкажуть про переваги віддаленої роботиза гідну зарплату. Також лектор торкнеться умов роботи, оплати, специфіки професійної діяльності оператором кол-центру.

Коли: 19:00

Де: Агенція сталого розвитку “Астар”, вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: безкоштовно

Четвер (1 лютого)

Фото: domavern.com

Вікторина “Movie Quiz”

Кіноманія – це саме та точка, у якій перетинаються інтереси людей різного віку, світогляду та стилю життя. Тому що різноманітність жанрів та стилів кінематографу дозволяє кожному знайти своє кіно. Наскільки добре ви орієнтуєтеся в ікно та серіалах і покажуть 50 цікавих запитань.

Коли: 19:00

Де: Арт-кафе “Диканька”, вул. Подільська, 93

Вартість: 50 гривень

П’ятниця (2 лютого)

Фото: shcherbenkoartcentre.com

Виставка “Край землі”

Де шукати край землі? Чи існує він узагалі? І якщо так, то на що він схожий? Виставка київського художника Івана Михайлова “Край землі” робить спроби дати відповідь.

Коли: 19:00

Де: MASLO, Старокостянтинівське шосе, 20/3

Вартість: безкоштовно

Музична казка “Петрик і Вовк”

Казка має сподобатися діткам. Вона про безстрашного Петрика, котрий з допомогою Пташки зумів перехитрити й провчити Вовка.  Участь беруть камерний оркестр, солісти духових груп Академічного симфонічного оркестру, артисти балету Академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля”.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7, органна зала

Вартість: 30-40 гривень

Чемпіонат України з кікбоксингу

Проходить серед ДЮСШ та спортивних клубів. Чудова можливість узяти участь у змаганнях всеукраїнського рівня тим, хто займається, і подивитися на бої тим, хто захоплюється.

Коли: 10:00

Де: Спорткомплекс ХОЦВУМ, вул. Пилипчука, 41

Субота (3 лютого)

Фото: goobsky.com

Практикум “Психологія цілепокладання. Як досягти цілей”

Усім, хто хоче реалізувати свій потенціал. Неважливо, чи є у вас свій бізнес чи поки лише ідея, або взагалі бажання знайти покликання. Ви навчитеся правильно формувати цілі та досягати їх, незважаючи що це – бізнес, розвиток або особисте життя.

Коли: 11:00

Де: Агенція сталого розвитку “Астар”, вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: 800 гривень

Відкритий чемпіонат із гирьового спорту серед юнаків та дівчат

Прийди та перевір себе! Під таким гаслом проходять змагання з гирьового спорту серед юнаків та дівчат.

Коли: 9:00

Де: Клуб “СВ”, вул. Свободи, 1А

Неділя (4 лютого)

Фото: rgbstock.coм

Вечір романсу

Романс – це душевний, зворушливий і хвилюючий музичний жанр. Свої улюблені романси виконає Тетяна Степанівна Поліщук, вона приготувала спеціальну програму. Ці легендарні композиції доторкаються до людської душі.

Коли: 14:00

Де: Відділ мистецтв Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Лекція “Інноваційна школа ThinkGlobal”

Лекція для майбутніх засновників шкіл, освітян та активних батьків. Лектор – речник із академічних питань мережі інноваційних шкіл ThinkGlobal Артур Кочарян.

Коли: 12:00

Де: Коворкінг “Tetris”, вул. Кам’янецька, 19 (3-ій поверх ТГРК “Либідь Плаза”)

Вартість: безкоштовно