На Хмельниччині знову протестували пенсіонери

8 Лютого 2018 11:48

vesti.dp.ua

Акцію протесту влаштували пенсіонери силових структур Хмельниччини. Три сотні колишніх правоохоронців, військових, рятувальників і податківців зібралися на Майдані Незалежності обласного центру. Відставники  хочуть, аби їм перерахували пенсії відповідно до грошового забезпечення діючих працівників силових структур. Те, що найбільші виплати отримують ті, хто вийшов на пенсію з органів Національної поліції підтвердили і в обласному управлінні Пенсійного фонду. За словами заступника начальника відомства Юлії Ковальчук, в середньому теперішні пенсіонери отримують 5 тисяч 750 гривень. У інших силових відомствах ця виплата не досягає трьох тисяч гривень. Що ж до перерахунку пенсій, то чиновниця зазначила, для цього наразі немає підстав. Тобто, відповідної постанови Кабінету Міністрів.

Дмитро КОРНАЦЬКИЙ – голова обласної організації Асоціації ветеранів МВС України

Є полковники по 2500, є майори, які 1500 тисячі мають. є генерали, які отримують 10 тисяч. З поліції такий самий з такою самою вислугою старший прапорщик, то в нього 4200. Ось така різниця. Диспропорції великі і дискримінація певної соціальної групи. Не допустити того, щоб був новий закон, де понижують наш соціальний захист і не буде наша пенсія і не буде залежати від грошового забезпечення військових. А буде залежати від прожиткового мінімуму.

Юлія КОВАЛЬЧУК – заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в області

В минулому році був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій» і даним законом прикінцевими положеннями було доручено Кабміну розробити законопроект щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям. На сьогодні даний законопроект обговорюється і знаходиться на розгляді в усіх силових структурах.

Загалом нині на Хмельниччині проживає 23 тисячі пенсіонерів силових структур.

Джерело: www.odtrk.km.ua