Завдяки участі в конкурсі «Неймовірні села України» Меджибіж отримав туристичні вказівники

13 Лютого 2018 12:04
Меджибіж розвивається у туристичному напрямку

Меджибіж розвивається у туристичному напрямку

Незабаром у селищі завершиться перший етап проекту соціальної дії «Туристичне знакування Меджибожа»
У Меджибожі встановили 1 інформаційний туристичний пілон та 8 вказівників. При цьому вказівники були виготовлені за кошти онлайн-ресурсу AgroPortal.ua, які ним були виділені завдяки участі Меджибожа у II Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2017».

“Незабаром у Меджибожі завершиться перший етап проекту соціальної дії «Туристичне знакування Меджибожа», над яким працюють автори історико-краєзнавчого проекту «Поділля Story». Проект реалізується за фінансової підтримки Британської Ради в Україні, в рамках проекту «Активні громадяни», та за підтримки Буковинської агенції регіонального розвитку. Метою всього проекту є розробка і встановлення в смт. Меджибіж інформаційних пілонів, вказівників і табличок на історико-архітектурних об’єктах, поява яких стимулюватиме рух туристів від фортеці в історичний центр містечка”, – повідомляють учасники проекту «Поділля Story».

Цільовою аудиторією вказівників стануть туристи. Зазвичай вони в містечко навіть не заїжджають, бо нечисленні об’єкти історичної забудови було важко знайти, через відсутність інформаційних вказівників. Саме на цю проблему звернули свою увагу автори проекту Сергій Щур та Ігор Петраш, які наприкінці минулого року виграли грант на реалізацію своїх задумів. Тепер з’являться вказівники європейського зразка. завдяки участі у конкурсі “Неймовірні села” частину задуманого вдалося реалізувати.