Маршрутки небезпечні

22 Лютого 2018 09:54

aasn.in.ua

Ідея позбутися маршруток хороша, але навряд чи столична влада реалізує її найближчим часом.

Про це у коментарі Politeka розповів керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Маршрутки – це вчорашній день. Якщо кажемо, що Київ – європейська столиця, то нам потрібно рухатися в тому напрямку і розвивати громадський транспорт, адже у Європі такого явища, як маршрутки, не існує», – вважає він.

Політик наголосив, що київська міська влада повинна мати комплексне бачення вирішення цієї проблеми. Ідея позбутися маршруток хороша. Але це потрібно зробити не через п’ять років, а значно швидше. Поки що усі заяви столичної влади – це просто піар. Ці розмови не містять під собою жодного підґрунтя, жодних розрахунків.

«Майбутнє за розвитком громадського транспорту. Якщо містом їздитиме тільки комунальний транспорт – зникне корупційна складова. А якщо він буде дійсно комфортніший, працюватиме пунктуально – це призведе до зменшення заторів, сприятливо вплине на екологію, бо зменшиться кількість шкідливих викидів у повітря, бюджет міста отримуватиме більше коштів, зменшиться кількість ДТП», – пояснив він.

«Нині багато аварій виникає, бо є зауваження до стану самих маршруток. Департамент транспорту може зараз перевіряти тільки договори перевізників, бо діє мораторій. Однак переконаний, що у сферах, де є загроза життю людей не може бути мораторію на перевірки. Потрібно враховувати, що і пасажири, і пішоходи в небезпеці. Тому перевірки транспорту мають проводитися. Звичайно, потрібно забезпечити умови, щоб їх не використовували для тиску на підприємців, для хабарів. Але для цього є правоохоронні органи, нехай слідкують», – розповів Олександр Федоренко.

Джерело: ridna.in.ua