На Хмельниччині подвиг Небесної сотні закодували в слові

22 Лютого 2018 10:54
Альманах присвячений подіям Майдану і подвигу Небесної Сотні

Альманах присвячений подіям Майдану і подвигу Небесної Сотні. Фото: khm.gov.ua

Презентація альманаху відбулася вчора, 21 лютого, в центральній бібліотеці міста.
Хмельницька обласна організація Національної спілки письменників України презентувала альманах «Південний Буг». Про це повідомляють на сайті міської централізованої бібліотечної системи.”Альманах складається з творів тридцяти трьох авторів та присвячений подіям Майдану, подвигу Небесної Сотні та загиблим у неоголошеній війні. Це прозові й поетичні твори, документальна хроніка подій у столиці та в обласному центрі”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що книга розпочинається мартирологом загиблих міста Хмельницького в АТО. А на кольорових світлинах, що увійшли до альманаху читачі можуть пригадати події Революції Гідності.

На презентацію завітали представники влади, члени Національної спілки письменників України та Світлана Бойко дружина загиблого Почесного громадянина міста Хмельницького Олександра Бойка.

“У цьому виданні йдеться про події, які не залишили байдужими жодного українця – Революцію Гідності. Автори збірки хотіли, щоб увесь світ дізнався про подвиг Небесної сотні, закодувавши його в слові”, – зазначив голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України Петро Маліш.

Редколегія на сторінках альманаху віддала шану загиблим героям-хмельничанам. Фото: www.cbs.km.ua

“Чому герої тільки посмертно?! Скільки Україна втратила! Цвіт нації лежить на кладовищі!.. Тому пишіть про них, але не лише 14 жовтня та в лютому…”, – наголосила Світлана Бойко.

Крім того, міський голова Олександр Симчишин зазначив, що нещодавно на сесії міської ради було ухвалено рішення про програму підтримки українського книговидання. Тому альманах “Південний Буг” житиме й надалі. Його видаватимуть щороку