Дозвілля на вихідні у Хмельницькому: 2-4 березня

2 Березня 2018 09:22
Проведіть перші весняні вихідні активно

Проведіть перші весняні вихідні активно. Фото: spec-kor.com.ua

Програма заходів.
Перші вихідні весни у Хмельницькому пройдуть з корисними майстер-класами, яскравими концертами, музичними виступами, емоційними виставами, виставкамиі тренінгами. Хоча цього тижня субота виявилася робочою, для жителів міста підготували чимало цікавих заходів на наступні кілька днів, тож не пропустіть.

У п’ятницю для всіх охочих проведуть лекцію “Правила дорожнього руху для велосипедистів”, де говоритимуть про те, як подолати страх перед велосипедом, як обрати транспортний засіб. Одразу кілька мистецьких виставок планують відкрити цього дня. Увечері в філармноії буде концерт-діалог “Crescendo музики крізь призму співу”, а у кількох закладах міста відбудуться музичні виступи молодих гуртів.

Наступного дня у Хмельницькому пройде акторський майстер-клас, V Всеукраїнська правнича школа з питань банкрутства. Не обійдеться без чергової порції яскравих виступів від молодих музикантів, а для діток у театрі ляльок покажуть прем’єру вистави “Рікі-Тікі-Таві”.

У неділю хмельничан знову запрошують до філармонії на вечір фортепіанних концертів Борткевича, а у театр Старицького на виставу «За двома зайцями».

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію “Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм”, виставку живопису «Рефлекторний взаємозв’язок». В арт-центрі «MASLO» показують виставку “Maslo Photo Residency”. У приміщенні сервісного центру ПАТ “Хмельницькобленерго” (вул. Свободи 57/2) діє виставка фотографій “Спогади про літо” Миколи Шафінського. У фотомузеї показують «Луганський майдан. Сторінки спротиву». А в приміщенні музею історії міста Хмельницький показують виставку військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі».

Для того, щоб ви не сиділи удома, Сайт Є пропонує огляд подій, куди можна піти з друзями чи родиною на вихідних.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П’ятниця (2 березня)

Фото: з архіву

Лекція “Правила дорожнього руху для велосипедистів”

Говоритимуть про те, як подолати страх перед велосипедом, як обрати (на що звертати увагу під час вибору, як його зберігати), про безпечне пересування велосипедом у місті.

Коли: 18:30

Де: БФ “Карітас”, вул. Зарічанська, 10/3

Вартість: безкоштовно

Відкриття виставки “Чоловік про жінку”

Авторкою робіт є Інна Шинкаренко. Інна – математикиня за освітою, вільна фотографиня з більше, аніж 10-річним стажем. Музей повідомляє, що до експозиціїї ввійдуть подвійні портрети чоловіків у символічному чоловічому та жіночому одязі.

Коли: 16:00

Де:Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість безкоштовно

Прем’єрний показ фільму “У нас був шкільний бал”

Стрічку створили кілька хмельницьких юнаків власним коштом та силами. Водночас вони були й акторами, і режисерами, і продюсерами, і самі робили монтаж.

Коли: 18:30

Де: Кінотеатр ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість безкоштовно

Відкриття виставки фотографій “Одеса та одесити” Олега Куцького

Кожне місто чимось приваблює гостей і зачіпає серця тих, хто прожив у ньому життя. Але й те, і те однаково зачаровує, хвилює, захоплює, заворожує, закохує… Світлини свого міста покаже Олег Куцький.

Коли: 16:00

Де: Хмельницька дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 65

Вартість безкоштовно

Авторська виставка та майстер-клас м`якої іграшки

Нігловська Дарина презентує виставку “Мій ляльковий світ”. Буде експоновано більше 25 іграшок. Талановита дівчинка не тільки розповість, чим її привабило це хобі, а й поділиться своїми секретами пошиття пухнастих друзів. Під час перзентації буде проведено майстер клас, де всі охочі зможуть створити власноруч м’яку іграшку- сову або зайчика.

Коли: 16:00

Де: Бібліотека-філія № 11 Хмельницької міської ЦБС, Львівське шосе, 47/2

Вартість безкоштовно

Тренінг “Почуття та стосунки. Майстерня сексуальності”

Чудова можливість отримати незабутній подарунок до Дня закоханих. Запрошують сіймені пари та ті, що у стосунках чи бажають їх створити. Цей тренінг чуттєвий, емоційний, сповнений близькості, відвертості. Чи все ви знаєте про свою сексуальність, а ваш контакт у парі? Чи дозволяєте собі свободу та насолоду? Треба про це поговорити.

Коли: 16:00

Де: Тренінгова компанія “Розвиток”, вул. Зарічанська, 34/2

Вартість: 2000 гривень із пари

Концерт-діалог “Crescendo музики крізь призму співу

Концерт-діалог із Народним артистом України, професором Національної музичної академії імені П. І. Чайковського Олександром Востряковим. Участь також візьмуть випускники та учні маестро. Концертмейстер – Наталія Шмельова.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 40-50 гривень

English Speaking Club: Sports & Exercise

Цього тижня учасники поспілкуються про спорт, фізичні вправи. Фітнес виконує важливу роль у житті кожного, звертає той увагу на це чи ні. Також поговорять про улюблений вид активності та ще купу всього цікавого. Долучайся, спілкуйся, учись.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Виступ с’ка рок-гурту “Тримайся за”

“Тримайся за” – це повний розрив голосових зв’язок і викид адреналіну. С’ка-панк-формація з Дніпра, яка дивує своєю енергетикою та драйвом. У них є все для хорошого настрою: шалене рок-шоу, потужна духова секція та позитивний коктейль зі с’ка-панк-року.

Коли: 20:00

Де: ПаПаПаб, вул. Івана Франка, 10

Вартість: безкоштовно

Виступ гурту “ME-Nots”

Гурт “ME-Nots” – це поєднання авторського матеріалу в стилі альтернативно-прогресивний рок, пост-хардкор і виконання каверів у стилі гранж. А найголовніше – це неповторна та драйвова атмосфера, яка оточує слухачів на виступах цього гурту.

Коли: 21:00

Де: Гастро-бар, вул. Грешувського, 62

Вартість: безкоштовно

Субота (3 березня)

Фото: verbalisti.com

Тренінг із написання власного висловлювання у ЗНО з української мови

Представник Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти разом із працівниками кафедри української мови ХНУ проведуть інструктаж щодо написання власного висловлювання з української мови. Потім учасникам озвучать тему і розсадять по аудиторіях. У цей час проведуть реєстрацію і кожна робота матиме свій код, за яким потім учасники й відшукають свій результат.

Коли: 10:00

Де: Центральний корпус Хмельницького національного університету, вул. Інститутська, 11

Вартість: безкоштовно

Інтерактивна зустріч «I love my Mommy»

Чекають на дітей віком 4-8 років та їхніх батьків. Захід приурочений до Міжнародного дня жінок. Учасники помандрують історією свята, прочитають книжечку, яку оберуть самі дітлахи. Також діти власними руками створять гарні сувеніри матусям, бабусям, сестричкам.

Коли: 12:00

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Прем’єра дитячої вистави “Рікі-Тікі-Таві”

Рікі-Тікі-Таві – так зовуть молодого мангуста, він живе разом зі своєю родиною. Але одного разу під час повені потоком його змиває. Опиняється Рікі-Тікі-Таві в саду біля будинку, де живе хлопчик Тедді з батьками. На Тедді напала змійка Кара, але Рікі захистив малого і цим його врятував, бо змійка була отруйна. Так Тедді й Рікі подркжилися. Рікі лишається жити з ними, але небезпека не зникає все одно.

Коли: 12:00

Де: Театр ляльок “Дивень”, вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-30 гривень.

Триб’ют-шоу “Последний герой”

Паб Tarantino запрошує на концерт, присвячений творчості легендарного гурту “Кіно”, у виконання офіційного триб’ют-бенду “BEAST”.

Коли: 21:00

Де: Тарантіно, вул. Проскурівська, 81

Вартість: 50 гривень

Акторський майстер-клас «Тіло як машина. Спроба творчості»

Є бажання грати в театрі? Є бажання творити? А ваше тіло готове до цього? Тоді цей майстер клас для вас. Треніг проводитиме актор театру ім. М. Старицького Володимир Веляник.

Коли: 16:00

Де: Центр розвитку театру “Час Т”, вул. Проскурівського підпілля, 71

Вартість: безкоштовно

Виступ гурту “BANDERAS BLUES BAND”

Дуже особливий колектив із Дніпра, що грає rock-country-funky-reggey-ska-rumba-ethno. Їх неповторне звучання, авторське трактування каверів, пісні власного виконання, яскравий вокал та віртуозна гра – вигідно вирізняють серед сучасних колективів, що грають у стилі блюз та рок-н-рол.

Коли: 20:00

Де: ПаПаПаб, вул. Івана Франка, 10

Вартість: безкоштовно

V Всеукраїнська правнича школа з питань банкрутства

Участь у дискусії візьмуть висококваліфіковані фахівці різних сфер: науковці, судді, арбітражні керуючі, адвокати, представники Міністерства юстиції України. Це забезпечить пересічному студентові відчути всю проблематику та цікавість зазначеної тематики.

Коли: 10:00

Де: Хмельницький університет управління та права, вул. Проскурівська, 57

Вартість: 100 гривень – для членів Ліги студентів Асоціації правників України та членів Асоціації правників України; 150 гривень – для інших осіб

Виступ гуртів Esquizet та Osnova

Дві безкомпромісні київські формації зустрічаються на одній сцені! Енергія та міць гітарного рейву від Osnova плюс лякаючі, гранично спотворені гітарні експерименти Esquizet – кращі представники київського андеграунду.

Коли: 21:00

Де: Гастро-бар 7.62, вул. Грушевського, 62

Вартість: безкоштовно

Камерний концерт

Участь у концерті беруть струнний квінтет концертмейстерів “Perfetto” Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії, солісти Назар Хижий (кларнет, м. Львів), Тарас Малик (флейта, м. Хмельницький). У програмі твори Вебера, Меркаданте, Ботезіні.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 40-50 гривень

Неділя (4 березня)

Фото: pianolessonslondon.london

Вечір фортепіанних концертів Борткевича

Участь у вечорі беруть Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, головний диригент – Сергій Леонов, солісти Євген Левкулич (Україна), Алія Акбергенова (Україна-Австрія), Павло Гінтов (США).

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 50-60-70 гривень

Прем’єра дитячої вистави “Рікі-Тікі-Таві”

Рікі-Тікі-Таві – так зовуть молодого мангуста, він живе разом зі своєю родиною. Але одного разу під час повені потоком його змиває. Опиняється Рікі-Тікі-Таві в саду біля будинку, де живе хлопчик Тедді з батьками. На Тедді напала змійка Кара, але Рікі захистив малого і цим його врятував, бо змійка була отруйна. Так Тедді й Рікі подркжилися. Рікі лишається жити з ними, але небезпека не зникає все одно.

Коли: 12:00

Де: Театр ляльок “Дивень”, вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-30 гривень

Комедія “За двома зайцями”

Гарна, але бідна чи багата, але з довгим носом – кого обрати? Класика не вмирає, Голохвості тим паче. Нова вистава старої п’єси. І хоча всі знають, що буде, коли поженешся за двома зайцями, Голохвастий усе ж таки спробує. А глядачам варто прийти й подивитися, що ж такого підготували режисер-постановник Олег Мосійчук та диригент Леонід Деркач. Квитки та детальна інформація за номером телефону: (0382) 65 59 25.

Коли: 18:30

Де: театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень