Допомога народного депутата

13 Березня 2018 08:53

karpatskijobjektiv.com

Школам і закладам культури

За сприяння народного депутата Сергія Мельника, у 2016-2017 роках з державного бюджету виділено 8,2 мільйона гривень на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти і культури у Хмельницькому.

Так, у 2016 році 12 шкіл міста отримали 1,5 мільйона гривень на комп’ютеризацію, в середньому це по 150-200 тисяч гривень на школу. Ще 1,5 мільйона гривень було виділено на реконструкцію ДНЗ №3 з добудовою приміщень у провулку Успенського (Жукова), 5.

Продовжилася робота і в 2017-ому: ще 19 шкіл міста і дитячо-юнацький центр, що на вулиці Довженка, 12, отримали 4 мільйони гривень на придбання комп’ютерної техніки, обладнання, мультимедійних комплексів, меблів, а п’ять міських закладів культури — мільйон гривень на придбання музичних інструментів, комп’ютерної, побутової та оргтехніки, мультимедійних комплексів і меблів.

Для ОТГ області

За ініціативи народного депутата Сергія Мельника в 2017 році до розпоряджень уряду щодо питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було включено видатки на будівництво та капітальний ремонт кількох об’єктів у двох об’єднаних територіальних громадах області на загальну суму майже 5 мільйонів гривень. Зокрема, 4 мільйони передбачено Ленковецькій сільській ОТГ Шепетівського району на будівництво підвідного газопроводу високого тиску Гриців-Чотирбоки.

Майже мільйон гривень з цієї субвенції виділено на капітальні ремонти об’єктів у Лісовогринівецькій сільській ОТГ, з яких 326,8 тисячі гривень — ремонт дитсадка в селі Пашківці, 341,7 тисячі гривень — освітлення в селі Моломоленці та 294 тисячі гривень — ремонт школи в селі Шпичинці Хмельницького району.

Нормалізувати електропостачання

До народного депутата Сергія Мельника звернулися мешканці мікрорайону Лезневе та прилеглих масивів Лезневе-1 та Лезневе-2 щодо постійних довготривалих (більше чотирьох годин) відключень електропостачання, які найчастіше відбуваються під час погіршання погодних умов і супроводжується знеструмленням, перебоями в роботі обладнання та його пошкодженням.

Сергій Мельник направив депутатське звернення керівництву ПАТ “Хмельницькобленерго” з проханням знайти можливість прокладання резервного електричного кабелю до згаданих масивів. У відповіді в.о. генерального директора “Хмельницькобленерго” Олега Козачука зазначено, що відповідно до звернення виконано переключення живлення з діючої лінії на потужнішу та встановлено обладнання для оптимізації живлення на цих масивах. Крім того, на стадії завершення роботи з будівництва ділянки лінії електропередач “Східна”, яка забезпечить резервне живлення масивів.

Таким чином, питання відповідності якості подачі електроенергії вимогам нормативних документів буде остаточно вирішене вже найближчим часом.

Джерело: proskuriv.khm.gov.ua