Дороги, медицина і базари – які сфери «гальмують» Хмельницький у всеукраїнських рейтингах

27 Березня 2018 10:58
Якість задоволення дорогами - один із кількох показників, які

Якість задоволення дорогами – один із кількох показників, які “тягнуть” місто вниз. . Фото: автора

Хмельничани задоволені дитячими садками, а незадоволені базарами і закладами торгівлі
Мешканців України попросили оцінити у своєму місті тротуари, каналізацію, збір сміття, транспорт, медичні заклади, школи та садочки, вуличне освітлення, дороги, парки, базари, повідомляє Українська правда. Життя

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів.

Це щорічне дослідження забезпечує розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг.

У зведеному індексі оцінок якості обслуговування та послуг у місті Хмельницький посів 10 сходинку.

Найбільше хмельничани задоволенні дитячими садками, трохи менше школами і ще менше – технікумами, коледжами та університетами.

У рейтингу задоволення садочками Хмельницький на другому місці, а школами – на третьому. Закладами середньої спеціальної та вищої освіти хмельничани задоволені трохи менше, але не пасуть задніх – п’яте місце у рейтингу.

Дев’яте місце Хмельницькому забезпечила транспортна інфраструктура. Тільки три відсотки опитаних відмітили її оцінкою «відмінно», 28 відсотків – добре і 43 – посередньо.

До речі, хоч у Хмельницькому й приділяється значна увага спорту, але спортивні заклади міста «зайняли» лише 12 місце. А ось культура, на думку хмельничан трохи у кращому стані – 10 місце у рейтингу.

Як і зі спортивними закладами, на розвиток яких часто акцентують увагу, так і з дорогами – незважаючи на постійні звіти про те, що у Хмельницькому масово робляться дороги, вони нас «опустили» у рейтингу, відкинувши на 16 місце.

З медициною все значно гірше. Хмельницький на 18 сходинці за рівнем задоволення містян якістю надання послуг. Варто зазначити, що загалом по країні медицину оцінюють здебільшого оцінюють середньо або погано. А загалом, більше третини українців невдоволені тією медициною, яка є у них в місті.

Але найнижче у рейтингу ми в оцінках задоволення якістю базарами та закладами торгівлі. Очевидно що мета скинути з себе бренд базарного міста реалізовується не зовсім правильно. Адже у рейтингу задоволення базарами та закладами торгівлі ми на… 20 місці!

Детально про опитування можна почитати на сайті соціологічної групи “Рейтинг”.