В перший клас – за місцем реєстрації: хмельницьких першачків прийматимуть у школи по-новому

27 Березня 2018 11:24
В першу чергу, школи приймають заяви від батьків, які проживають на їхній «території обслуговування

В першу чергу, школи приймають заяви від батьків, які проживають на їхній «території обслуговування. Фото: з архіву

Наразі у Хмельницькому набрано 132 перших класи.
З вересня в усій Україні усі першокласники навчатимуться по-новому. Зокрема, за кожним навчальним закладом буде закріплена його територія, хоч це звичайна школа, чи гімназія. Цього навчального року в Хмельницькому набір у перші класи відбуватиметься без конкурсу, на підставі заяв батьків.

Окрім цього, до заяви потрібно буде додати довідку про прописку. Річ у тому, що в новому законі про освіту ввели таке поняття, як «територія обслуговування». В Міністерстві пояснюють, що стаття 13 Закону «Про освіту» сприятиме територіальній доступності до закладів освіти, тобто дітям повинна забезпечуватися можливість навчатися в найближчих до місця проживання школах.

«Згідно з новим законом, у нас також, в першу чергу, школи приймають заяви від батьків, які проживають на їхній «території обслуговування». Якщо залишаються вільні місця, після того, як прийнято всіх охочих по своїй території, школа може приймати й інших, що до цієї території не відносяться. Тоді починає діяти черга, яка формується за часом написання заяви й не залежить від місця реєстрації», — розповів директор Департаменту освіти Хмельницької міської ради Роман Миколаїв.

Головний освітянин міста каже, що наразі у Хмельницькому набрано 132 перших класи, (наповненість яких в середньому складає 30 дітей), але до першого вересня ця кількість може змінитися. Найбільший попит серед батьків мають навчальні заклади, які розташовані в центральній частині міста та в мікрорайоні «Озерна».

Дізнатися на території обслуговування якої школи знаходиться ваш будинок, ви можете тут.