Владні торги: Гройсман і “Народний фронт” не хочуть віддавати Герезі всю владу в області

30 Березня 2018 11:03

www.economics-prorok.com

Про це та про підготовку до нової президентської кампанії у регіонах пишуть журналісти «Української правди» у матеріалі «Децентралізація виборів, або Порошенко і регіони».

У матеріалі вказується, що у контексті нової виборчої кампанії  Президент намагається заручитися  підтримкою власника мережі будівельних гіпермаркетів “Епіцентр” Олександра Гереги.

«Він із дружиною завжди намагалась залишатись поближче до влади, хто б нею не був. Після років перебування у лавах “Партії регіонів” у новій владі Герезі місця не знайшлось. Але це не заважало нарощувати обороти в бізнесі. Зараз крім торгівлі родина Герег облюбувала ще й аграрний бізнес, головні активи якого зосереджені якраз у Хмельницькій області.

Крім того на останніх місцевих виборах створена Герегою регіональна партія “За конкретні справи” виграла вибори в Хмельницьку облраду. Тож для Порошенка дружба з Герегою – це “взаємовигідне партнерство”.

Першою ластівкою цієї дружби стало те, що два тижні тому вихідець з команди Гереги Андрій Шинькович, який після виборів увійшов у фракцію БПП у Раді, став в.о. голови хмельницького осередку президентської партії.

Крім того, за даними УП від співрозмовників в Раді, АП та Кабміні, зараз ведеться узгодження кандидатури нового глави Хмельницької ОДА. Розглядають на цю посаду саме людину Гереги.

Серед найбільш імовірних кандидатів називають Вадима Лозового, який є лідером “герегівської” фракції “За конкретні справи” у Хмельницькій облраді та за сумісництвом – заступником гендиректора “Епіцентру”.

Хоча ця кандидатура зараз лише обговорюється.

“Поки що немає ні заяви про відставку від діючого губернатора, ні заяви Лозового. Ще не ясно, що буде”, – запевнили УП співрозмовники на Банковій.

Сам Герега на запитання, чи погоджена уже кандидатура Лозового, взагалі відхрестився від будь-яких переговорів.

“Призначення голів ОДА – виключне повноваження президента. Особисто я не зустрічався з президентом з кадрових питань і не спілкувався з ним щодо підтримки президентської сили на виборах, чи можливості приєднання до його команди”, – заявив депутат на запитання УП.

Натомість УП достовірно відомо, що кандидатура Лозового знову зависла уже на стадії погодження з Кабміном. При цьому, до гри Гройсмана додалась ще й гра “Народного фронту”, який не хоче віддавати Герезі всю владу в області».