Буденне дозвілля у Хмельницькому: 2-8 квітня

2 Квітня 2018 09:27
Не пропустіть найцікавіше!

Не пропустіть найцікавіше!. Фото: З архіву редакції

Програма заходів.
Тиждень перед Великоднем у Хмельницькому буде насичений тематичними майстер-класами. Найближчими днями їх буде більше десяти. Крім того, у понеділок стартує Фестиваль писанок «Великодній дивосвіт», який триватиме майже три тижні.Будуть й інші не менш цікаві заходи, не пов’язані з святом Воскресіння. Молодь запрошують у середу на шпигунський квест, а театр “Дзеркало” дасть відповідь на питання «Чи існує життя після виходу на пенсію?» у своїй майже танцювальній комедії «Rock-n-roll na zakate». У театрі Старицького прим’єра – покажуть комедію «Скупий».

На вихідних малечу запршують до книгарні Є на дитячу суботу «Фантастичні історії на добраніч». Відвідувачі дізнаються багато цікавого про письменника, погортають ніжні ілюстрації у книгах “Манюній”, “Мануель і Діді”, на них чекає творча робота своїми руками.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію “Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм”, виставку графіки Леопольда Левицького. У фотомузеї діє виставка фотографій одеситки Валентини Опольської “Світ жіночого портрета”. У музеї історії міста показують художню виставку “Казковий світ кераміки руками дітей”, де експонується понад 200 робіт вихованців Людмили Тершівської. В арт-галереї «Масло» триває виставка «Політика тіла».

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом цього тижня у Хмельницькому.

Понеділок (2 квітня)

Фото: з архіву редакції

Фестиваль писанок «Великодній дивосвіт»

Це свято живих народних традицій з розпису писанок, яке збирає найкращих художників та просто аматорів міста для того, аби створити великі і малі великодні арт-об’єкти, створити власноруч традиційні писанки, крашанки та дряпанки.

Коли: 2-22 квітня

Де: поблизу кінотеатру імені Т.Г.Шевченка

Вартість: безкоштовно

Вівторок (3 квітня)

Фото: з архіву редакції

Майстер-клас “Писанкові барви”

Майстер клас проводитиме Людмила Тершівська – викладачка кераміки Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративного мистецтва. Учасники зможуть ознайомитися з історією глиняної іграшки, її значення та використання в обрядах та звичаях українців, переглянути книжково-ілюстративну виставку про мистецтво роботи з глиною, дізнатися про оздоблення, символіку та кольорову гаму, виготовити виріб та оздобити його на власний смак.

Коли: 14:00

Де: Відділ мистецтв Хмельницької ОУНБ, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Середа (4 квітня)

Фото: 24tv.ua

Шпигунський квест

Квест, який підніме твої емоції до найвищого напруження, адже відбуватиметься в самому шпигунському лігві. Небезпечні завдання, несподівані засідки, переслідування та ще купа різних підстав.

Коли: 16:30

Де: Обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Прем’єра комедії “Скупий”

Гарпагон – скупий чоловік, який не любить нікого і нічого, лише свої гроші. Аби його багатство нікому не дісталося, він зариває його в саду. Власних дітей тримає у злиднях, але й вирішуєїхню долю – доньку віддає за старого, але багатого пана, а сина одружує з небідною вдовою, також підстаркуватою.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-100 гривень

Майже танцювальна комедія «Rock-n-roll na zakate»

Чи існує життя після виходу на пенсію? Чи можливо вже у поважному віці відкрити для себе щось нове? Чи взагалі можливе життя, а не доживання? Саме на ці питання намагається знайти відповідь Народний аматорський театр “Дзеркало” у своїй новій/старій виставі “Rok-n-roll na zakate”.

Коли: 18:30

Де: Центр розвитку театру “Час Т”, вул. Проскурівського підпілля, 71

Вартість: безкоштовно

Концерт “Requiem” Mozart

Участь беруть Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, хор Академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” (хормейстер – Катерина Дробіт), Хмельницький академічний муніципальний камерний хор (керівник – Ігор Цмур), Хор Академічного музичного коледжу імені В. Заремби (хормейстер – Наталія Бородавко), солісти – Олег Лановий, Степан Дробіт, Фатіма Чергіндзія, Анна Попова, диригент – Тарас Мартиник.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 50-60-70 гривень

 Четвер (5 квітня)

Фото: persha.kr.ua

Клуб настільних ігор “Четвергові настолки”

Запрошують усіх охочих. Організатори обіцяють багато настолок, гірлянд і гарну компанію. Серед настолок вибухові кошенята, знахідка для шпигуна, цитаделі, Орандж Квест, свинтус, діксіт, уно та інші.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Настільні ігри з поліцейськими

Чудова можливість весело провести час, потренувати пам’ять, реакцію, мислення та поспілкуватися з поліцейськими. Частують кавою та смаколиками.

Коли: 16:00

Де: Агенція сталого розвитку “Астар”, вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: безкоштовно

П’ятниця (6 квітня)

Фото: od.vgorode.ua

Створення інсталяції – «Техно-писанка»

На спеціальному каркасі буде закріплено 54 телефони із зображенням орнаменту писанки, що створить надзвичайну святкову атмосферу перед святом Великодня. “Техно-писанка” символізуватиме дух міста Хмельницький, де традиції перетинаються з інноваціями. Кожен може долучитися до цього дійства і стати частиною свята.

Коли: 11:00

Де: ТРЦ “Оазис”, вул. Степана Бандери, 2А

Вартість: безкоштовно

Субота (7 квітня)

Фото: Видавництво Старого Лева

Дитяча субота «Фантастичні історії на добраніч»

Знайомство з творчістю Ервіну Мозера за мотивами книжки “Фантастичні історії на добраніч” (видавництво “Чорні вівці”). За участі Юлії Рахно. Відвідувачі дізнаються багато цікавого про письменника, погортають ніжні ілюстрації у книгах “Манюній”, “Мануель і Діді”, а також на них чекає творча робота своїми руками.

Коли: 12:00

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно