Святкове дозвілля у Хмельницькому: 6-8 квітня

6 Квітня 2018 12:24
Веселих вам свят!

Веселих вам свят!. Фото: З архіву редакції

Програма заходів.
Незабаром Великдень і всі справи по-трохи переходять в режим «після свят». Але до неділі ще є час, щоб відпочити від роботи, побутових негараздів та насолодитися теплими весняними днями. Вже сьогодні, у п’ятницю, всіх охочих запрошують долучитися до підготовки надзвичайної інсталяції – “Техно-писанки”, створеної з мобільних телефонів. А ввечері у кількох закладах міста відбудуться музичні виступи гуртів. Крім того, для тих, хто вивчає, або збирається вивчати англійську, проведуть черговий безкоштовний урок.

У суботу, в переддень Великодня, в одному з розважальних центрів міста підготували святкову програму для хмельнчан. Також діткам традиційно покажуть лалькову виставу, а в книгарні Є презентують цікаву книгу казок.

Ну і нарешті свято Воскресіння. Сайт Є підготував для вас Великодню афішу святкових літургій у Хмельницькому.

Також не забувайте, що на майданчику біля кінотеатру Шевченка розтошувалося Великоднє містчечко із писанками-гігантами, а на початку Проскурівської засяяло триметрове ілюмінаційне великоднє яйце.

Програма заходів

П’ятниця (6 квітня)

Фото: od.vgorode.ua

Створення інсталяції – «Техно-писанка»

На спеціальному каркасі буде закріплено 54 телефони із зображенням орнаменту писанки, що створить надзвичайну святкову атмосферу перед святом Великодня. “Техно-писанка” символізуватиме дух міста Хмельницький, де традиції перетинаються з інноваціями. Кожен може долучитися до цього дійства і стати частиною свята.

Коли: 11:00

Де: ТРЦ “Оазис”, вул. Степана Бандери, 2А

Вартість: безкоштовно

English Speaking Club: Around The World by Bicycle

Lorenzo Rojo – модератор зустрічі – колишній вчитель. Одного разу він усе кинув і почав подорожувати. На велосипеді. У свої 35 він проїхав понад 200 000 км і відвідав біля 100 країн і 5 континентів. На зустрічі мандрівник розповість про свій досвід подорожей та дасть цінні поради. І, звісно ж, це все англійською.

Коли: 17:00

Де: Хмельницький обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Виступ гурту «Black Cat Bone»

Рокабіліті в первісній протестній формі, коли злі матусі й татусі забороняли підлітковим вухам слухати рок-н-рол

Коли: 20:00

Де: ПаПаПаб, вул. Івана Франка, 10

Вартість: безкоштовно

Виступ гурту “Nebraska”

Цей гурт був створений “на уламках” байкер-бенду “Механічний Апельсин” і є єдиною в Україні командою, хто грає кантрі українською.

Коли: 21:00

Де: Гастробар 7.62, вул. Грушевського, 62

Вартість: безкоштовно

Субота (7 квітня)

Фото: Видавництво Старого Лева 

Дитяча субота «Фантастичні історії на добраніч»

Знайомство з творчістю Ервіну Мозера за мотивами книжки “Фантастичні історії на добраніч” (видавництво “Чорні вівці”). За участі Юлії Рахно. Відвідувачі дізнаються багато цікавого про письменника, погортають ніжні ілюстрації у книгах “Манюній”, “Мануель і Діді”, а також на них чекає творча робота своїми руками.

Коли: 12:00

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Великодні розваги у ТРЦ “Оазис”

На відвідувачів чекають: майстер-класи з виготовлення топерів на пасочки, розмальовування крашанок, веселі забави з пасхальними кроликами, створення модульної картини від Центру анімаційних мистецтв, квест із пошуку загубленних писанок, святковий аквагрим та шоу мильних бульбашок.

Коли: 14:00

Де: ТРЦ “Оазис”, вул. Степана Бандери, 2А

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава “Веселі перегони”

Ця історія про те, як зухвалий Заєць насміхався над Їжачком, вважаючи себе хитрішим за нього. Вони посперечалися, хто перший добіжить і тим переможе. Прудконогий Заєць був переконаний, що швидше подолає дистанцію. Але Їжак з Їжачихою перехитрували його й виграли.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок “Дивень”, вул. Проскурівська, 46

Вартість: 35-80 гривень

Неділя (8 квітня)

Фото: mukachevo.net

Великодня афіша святкових літургій у храмах Хмельницького

За декілька днів православні та греко-католики будуть святкувати Великдень. Кожна родина готує кошик з продуктами, які потім понесуть до храму на освячення.  Розпочнуть святити великодні страви ще в суботу, 7 квітня. Детельніше у матеріалі.