Буденне дозвілля у Хмельницькому: 7-13 травня

7 Травня 2018 07:56

Кожен знайде щось до душі. Фото: helpmycash.com

Програма заходів.
Незабаром Україна відзначає чергову річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тож хмельничан запрошують долучитися до меморіальних заходів, які відбудуться у нашому місті, і вшанувати пам’ять загиблих воїнів.Протягом тижня у Хмельницькому відбудеться чимало музичних концертів. Рэспубліка Паліна, Vivienne Mort, Моторролла, КРУТЬ – виступлять перед містянами зі своїми композиціями. Крім того, вже цими вихідними у нашому місті пройде фестиваль джазової музики, відбір на рок-фестиваль “Тарас Бульба 2018”, святкові концерти до Дня матері.Багато цікавого запланували для молоді. У вівторок відбудеться МедіаШкола – освітній проект, який виховує майбутніх медійних лідерів. У суботу всіх запрошують на «Ніч у бібліотеці».

У середу хмельничан кличуть на зустріч із мандрівниками Андрієм та Лізою з Дніпра. У четвер пройде “Жива бібліотека” про 5 відтінків туризму. А на вихідних відбудеться відкриття туристичного сезону “Відкрий своє місто”.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію “Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм”. Проект Олексія Коваля “Емалі: Історія.Україна.Світ”. В обласному краєзнавчому музеї експонують колекцію вітрильників в пляшках Володимира Ящука. У вівторок в музеї-студії фотомистецтва відбудеться відкриття виставки фотографії про вояків УПА та ЗСУ «Об’єктивНА історія», а в четвер у дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відкриють виставку творчих робіт особливих дітей «Казковий світ».

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (7 травня)

Фото: з архіву редакції

Зустріч із солісткою гурту KRUT та диригентом камерного оркестру Тарасом Мартиником

Прес-конференція та автограф-сесія з Мариною Круть та диригентом камерного оркестру Тарасом Мартиником. Марина Круть – хмельничанка, мешкає наразі в Києві, учасницяшоу “Х-фактор”, солістка гурту KRUT. Усі охочі зможуть поспілкуватися з гостями, узяти автограф, сфотографуватися.

Коли: 18:00

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Вівторок (8 травня)

Фото: з архіву редакції

Свято слави, свято честі, свято Перемоги

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у страшній війні. Не щезне в пам’яті людській і не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу. Цим подіям і присвячена година пам’яті.

Коли: 14:00

Де: Хмельницька обласна універсальна науковса бібліотека, вул. Героїв Майдану, 2

Вартість: безкоштовно

МедіаШкола для молоді

Для тих, хто шаленіє від ведення власної ютуб-діяльності, прагне популярності у соцмережах чи просто мріє стати публічною особою. МедіаШкола – освітній проект для молоді, який виховує майбутніх медійних лідерів, які б могли своєчасно реагувати на потреби й тенденції медіагалузі. Учасники отримають теоретичні знання та пройдуть практичні майстер-класи від фахівців медіагалузі.

Коли: 15:30

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Зустріч із мандрівниками Андрієм та Лізою з Дніпра

Андрій та Ліза повертаються з тривалої поїздки Балканами і дорогою заїдуть до нашого міста. Вони активно подорожують упродовж останніх 4-ох років. За цей час вони відвідали понад 35 країн, двічі проходили пішки шлях Святого Якова в Іспанії й Португалії, а в 2015 році подолали понад 5300 км на велосипедах із Дніпра в Китай.

Коли: 18:00

Де: Мовна школа “Ола”, пров. Пекарський, 6

Вартість: 25 гривень

Середа (9 травня)

Фото: з архіву редакції

Покладання квітів і вінків з нагоди 73-ї річниці перемоги у Другій світовій війні

У середу в Хмельницькому відбудеться покладання вінків та квітів з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Хмельничан запрошують долучитися до вшанування пам’яті про полеглих воїнів.

Коли: 10:00

Де: Військове кладовище, Вічний вогонь, Меморіал Слави

Вартість: безкоштовно

Концерт пам’яті «Наша пам’ять – незгасна»

Концерт в Хмельницькому з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Запрошують усіх охочих.

Коли: 11:00

Де: Майданчик біля кінотеатру імені Т.Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Четвер (10 травня)

Фото: з архіву редакції

Відкриття виставки творчих робіт особливих дітей «Казковий світ»

У дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбудеться відкриття нової виставки. Цього разу покажуть творчі роботи особливих дітей “Казковий світ”.

Коли: 16:00

Де: Дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 67

Вартість: безкоштовно

“Жива бібліотека” про 5 відтінків туризму

Туризм буває різним. Чи то є ділова поїздка, чи то подорож авантюрного мандрівника – у будь-якому випадку це нові враження, які забезпечують яскраве, кольористе й повноцінне життя. “Живі книги” знають безліч історій про те, як одночасно поєднувати улюблену справу із захопливими враженнями від подорожей

Коли: 14:00

Де: Хмельницька міська централізована бібліотечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

Вистава комедії “Скупий”

Гарпагон – скупий чоловік, який не любить нікого і нічого, лише свої гроші. Аби його багатство нікому не дісталося, він зариває його в саду. Власних дітей тримає у злиднях, але й вирішуєїхню долю – доньку віддає за старого, але багатого пана, а сина одружує з небідною вдовою, також підстаркуватою. Але планам Гарпагона не судилося здійснитися. Чому – зрозумієте з вистави.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

П’ятниця (11 травня)

Фото: Gastroli.ua 

Театральна комедія “Чоловік моєї дружини”

Хочете незвичайних емоцій? То вам сюди. Одного звичайного собі дня ви займаєтеся звичними справами, у двері дзвонять – на порозі незнайомець, який представився родичем вашої
дружини. Усе б то нічого, але згодом виявляється, що цей незнайомець не просто родич, а чоловік вашої дружини.

Саме так, чоловік вашої дружини.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 110-290 гривень.

Фестиваль джазової музики «ДжазФест Поділля»

Відбудеться V фестиваль джазової музики за участю музичних колективів з Хмельницького, Києва, Вінниці та Одеси. Концерти живої музики пройдуть просто неба і подарують хмельничанам та гостям міста відомі джазові музиканти України та місцеві колективи. Хедлайтери фесту: Volga: funk, Julinoza, Oferjazzband, Квартет піаніста Олексія Пєтухова, гурт “The Hypnotunez”. Спеціальний гість – Танок на майдані Конго з програмою “Джаз”.

Коли: 11-12 травня о 15:00

Де: Сцена біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40, Сцена біля ТЦ “Дитячий світ”, вул. Проскурівська, 4/3

Вартість: безкоштовно

Круглий стіл “Створення Зелених Шляхів на Хмельниччині”

Теми заходу: 1. Що таке Грінвейси. 2. Грінвейси у світі. 3. Потенційні території для створення ГВ. 4. Перші ГВ, які почали створюватися в Україні. 5. Етапність створення ГВ, учасники та їх роль. Спеціальний гість – Сергій Підмогильний – координатор розвитку мережі Зелених шляхів Української асоціації активного та екологічного туризму.

Коли: 12:00

Де: Агенція сталого розвитку “Астар”, вул. Героїв Майдану, 38

Варість: безкоштовно

Презентація фотовиставки “Особливих дитят особливі матусі”

Відбудеться презентація фотовиставки “особливих дитят особливі матусі”. У рамках проекту Центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Хмельницької міської ради.

Коли: 13:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т. Г. Шевченка, вул. Свободи, 51

Вартість: безкоштовно

Великий сольний концерт “КРУТЬ”

Участь у концерті візьме Камерний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригент – Тарас Мартиник.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7.

Вартість: 60-150 гривень

Концерт Рэспубліка Паліна

Рэспубліка Паліна – це акустика пошепки про довгі ночі і коротке літо, про те, що швидко забувається, і те, про що важко мовчати. Нове, старе, римоване, із прозорим акомпанементом і доброю журливістю.

Коли: 20:00

Де: Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, вул. Володимирська, 103

Вартість: 100-120 гривень

Субота (12 травня)

Фото: з архіву редакції

Виступ гурту “Моторролла”

На честь дня народження гурту гурту виступлять для своїх шанувальників із програмою “Чумаки” – це сіль Подільської землі.

Коли: 22:00

Де: Арт-кафе “Диканька”, вул. Подільська, 91/2

Ніч у бібліотеці

Темної травневої ночі, коли вулиці міста стихнуть, твої, стомлені від непосильного тягаря науки, друзі повлягаються спати… Ти не будеш спати цієї ночі! – так ефектно організатори розповідають про свій захід. На ніч у біліотеці вони приготували “ульотну” програму, тому варто прийти. Не забудьте захопити з собою солодощі, вони згодяться, коли годуватимете леприконів.

Коли: 21:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Відкриття туристичного сезону “Відкрий своє місто”

Туристичний сезон відкривається! У програмі передбачено: 14.30 – офіційне відкриття туристичного сезону-2018 (вул. Проскурівська, 32); 15.00 – історичний квест та віртуальна екскурсія містом (вул. Проскурівська, 30); 15.00 – парад живих скульптур “Видатні постаті Проскурова-Хмельницького” (вул. Проскурівська); 16.00 – авторські інтерактивні лекції “Подорож містом у просторі та часі”.

Коли: 14:30

Де: вул. Проскурівська

Вартість: безкоштовно

Концерт «Vivienne Mort»

«Vivienne Mort» вирушають у всеукраїнський тур на підтримку нового повноформатного альбому «Досвід». «Хочеш, щоб навколо всі любили, були вільні та щасливі – дай їм приклад. Це і буде твій досвід», – коротко прокоментувала вихід нового лонгплею вокалістка Даніела Заюшкіна.

Коли: 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість:150-250 гривень

Майстер-клас від джазмена Олексія Пєтухова

Знаний музикант, композитор, диригент біг-бенду Олексій Пєтухов проведе майстер-клас за традиціями фестивального руху.

Коли: 14:00

Де: Музична школа №1, вул. Проскурівська, 18

Вартість квитків: 40 гривень, для студентів музичного коледжу – 20 гривень

 Неділя (13 травня)

Фото: women-club.online

Святковий концерт “Образу матері вклонімося!”

До дня матері відбудеться святковий концерт, участь у якому беруть: квінтет “Mikst”, гурт “Родина”, гурт “Z…Грицьком”, дует “Козачка”; солістки Майя Онищук, Олена Івасюк, Дар’я Коневега, Марина Клишната та соліст Микола Довгальов.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 50-60-70 гривень

Один день із життя особливих матусь

До Дня матері перезентують соціальний відеоролик “Один день із життя оосбливих матусь”.

Коли: 12:00

Де: Кінотеатр ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Хмельницький відбір на рок-фестиваль “Тарас Бульба 2018”

У відборі візьмуть участь гурти: TEREN, Sova, V.O.L.T., Bugs&Bunny, НЕ ЛІЗЬ БО ВБ’Є, Штучне дихання, Lovets’ Sniv, Zворотня Dія. Шляхом голосування журі відберуть 1 гурт.

Коли: 16:00

Де: Гастро-бар 7.62, вул. Грушевського, 62

Вартість: безкоштовно

Вистава комедії “Божевільна ніч, або №13”

Це комедія наших днів у двох діях. Здавалося б, цілком безневинна інтрижка помічника прем’єр-міністра і секретарки боса весь час загрожує перерости в скандал і, може, навіть у вбивство. Найважливіше тепер не допустити, аби про це хтось дізнався. Тому справиться з цим лише той, хто найшвидше знаходить правильні рішення і вміє викручуватися з будь-якої ситуації. Ця роль випала Джорджу Пігдену, що стало несподіванкою і для нього, і для всіх інших.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Дитяча вистава «Стійкий олов’яний солдатик»

Одному хлопчику на День Народження подарували 25 олов’яних солдатиків, один з яких був без ноги (на фабриці іграшок не вистачило олова). Але так сталося, що цей солдатик знаходить любов — прекрасну танцівницю. Та на йому заваді стає Троль, який говорить, що йому, без ноги, нічого задивлятися на красуню…

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-27 гривень