Буденне дозвілля у Хмельницькому: 14-20 травня

14 Травня 2018 08:33
У четвер не забудьте вдягнути вишиванку!

У четвер не забудьте вдягнути вишиванку!. Фото: З архіву

Програма заходів.
 Травень продовжує приємно дивувати цікавими подіями. Цей тиждень обіцяє нові яскраві враження та незабутні емоції.

Починаючи з понеділка, хмельничанам буде чим зайнятися. Цього до міста приїжджають актори серіалу «Школа», які зустрінуться з фанатами кінострічки. Наступного дня молодь, яка готова працювати у сфері протидії зміні клімату та вдосконалювати власні управлінські навички, може відвідати воркшоп «Кліматичний менеджмент».

У середу всіх запрошують на прес-конференцію з нагоди відкриття «АRT-колаж-2018». У четвер Україна відзначає День вишиванки, тож у Хмельницькому до свята підготували насичену розважальну програму.

На вихідні для містян запланували не менше цікавого. У філармонії виступить співачка Tayanna, гурт Open Kids. Буде відкриття сімейного містечка, діятиме проект “Місто Професій”, покажуть вистави для дорослих і дітей та багато іншого.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію “Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм”. Проект Олексія Коваля “Емалі: Історія.Україна.Світ”. В обласному краєзнавчому музеї експонують колекцію вітрильників в пляшках Володимира Ящука. У дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва діє виставка творчих робіт особливих дітей «Казковий світ». В обласному літературному музеї презентували знайдені речі підпільників ОУН часів визвольних змагань українського народу в 40-50-ті роки ХХ століття.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (14 травня)

Фото: Без Табу

Фан-зустріч із акторами серіалу “Школа”

У зустрічі беруть участь виконавиці ролі вчительки економіки Аніна Андреєва, популярної блогерки Ліза Василенко, улюбленець дівчат Олександра Петренка, півфіналістка “Голосу країни-8” Анна Трінчер та юна акторка Карина Чернявська.

Коли: 18:00

Де: театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість квитків: 100-350 гривень

Вівторок (15 травня)

Фото: aura-energia.com

Воркшоп “Кліматичний менеджмент”

Воркшоп направлений на молодь, яка готова працювати у сфері протидії зміні клімату та вдосконалювати власні управлінські навички. Захід має на меті продемонструвати спектр можливостей для розвитку власних компетенцій та реалізації кліматичних проектів.

Коли: 15:15

Де: Агенція сталого розвитку “АСТАР”, вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: безкоштовно

Середа (16 травня)

Фото: з архіву редакції

Прес-конференція з нагоди відкриття «АRT-колаж-2018»

Участь у прес-конференції візьме особливий столичний гість Борис Єгіазарян. Одразу після брифінгу – творча зустріч та майстер-клас із живопису від митця. Кожен учасник майстерні – професійний художник, любитель, поціновувач мистецтва – зможе долучитися до створення полотна.

Коли: 16:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47.

Вартість: безкоштовно

Концерт інструментальної музики

Музика подарує естетичну насолоду і занурить в атмосферу романтики та гармонії.

Коли: 20:00

Де: Мистецький дворик Хмельницького обласного художнього музею, вул. Проскурівська, 47

Вартість квитків: дорослим – 20 гривень, студентам, пенсіонерам – 10 гривень, дітям – 5 гривень

Лекція мистецтвознавиці Олени Дмитрук “Пітер Брейгель Старший”

Пітер Брейгель Старший – один із найбільших представників Фламандського Відродження. Найвідоміші його картини й гравюри пейзажної та жанрової тематики. Людина з цікавою біографією та життям,яка залишила багатий творчий спадок.

Коли: 18:30

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Четвер (17 травня)

Фото: з архіву редакції

Святкування Дня вишиванки

Сьогодні кожен охочий може долучитися до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Упрограмі святкування: акція “Новонароджені у вишиванках”, флешмоб “Подільський орнамент”, конкурс “Міні-пан та пані вишиваночки”, перегляд фільму “Сторожова застава”.

Коли: 10:00-20:30

Де: Хмельницький

Вартість: безкоштовно

Мистецький фестиваль АRT-колаж-2018

Цьогоріч фестиваль стане платформою для популяризації та розвитку не лише актуальних тенденцій українського мистецтва, а й презентаційним майданчиком спільного контр-культурного проекту з Хмельницькою обласною спілкою вірменської національної культури “Арарат”. Родзинкою стане вернісаж культового художника сучасності – майстра квінтесенції української та вірменської культур – Бориса Єгіазаряна “Присвята”.

Коли: 18:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

Трагікомедія «Кайдашева сім’я»

Питання, хто ж у сім’ї головний, чоловік чи жінка, постає особливо гостро, коли цих жінок – аж троє (свекруха й невістки). У родині Кайдашів чоловікам залишається тільки слухатись, коритись і розбороняти коханих дружин.

Коли: 18:30

Де: театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Відкриття виставки «Присвята» Бориса Єгіазаряна

Творчість Бориса Єгіазаряна – це синтез давніх традиціцй вірменської культури, старовинного іконопису, класичного слов’янського мистецтва у поєднанні з сучасним модернізмом. Його полотна – притчі, у яких митець прагне розкрити сенс людського буття.

Коли: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

Моноопера “Листи кохання”

У програмі заходу: вступне слово від Марини Черкашиної-Губенко, виступ Камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії. Художній керівник та головний диригент – Тарас Мартиник.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 40-50 гривень

П’ятниця (18 травня)

Фото: viva.ua

Tayanna з концертом у філармонії

Tayanna – співачка, композиторка, поетеса, солістка власного музичного проекту, екс-солістка гурту “Горячий шоколад”, учасниця “Голосу країни”, фіналістка пісенного конкурсу Євробачення 2017.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 100-300 гривень

Відкриття сімейного містечка

Відкриття святкувань до Міжнародного дня сім’ї, що відзначається 15 травня. У сьогоднішній програмі – флешмоб та дитячі аніматори.

Коли: 16:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка

Вартість: безкоштовно

Субота (19 травня)

Фото: Saycheese

Концерт гурту Open Kids

Open Kids – проект студії творчого розвитку дітей Open Art Studio. Лера Дідковська, Анна Бобровська, Ангеліна Романовська, Юлія Гамалій, Анна Музафарова – професійні виконавиці, які надихають своїм прикладом десятки тисяч дітей та дорослих по всьому світу, закликають їх вірити у мрії, утілювати їх у життя та змінювати цей світ на краще.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 250-1300 гривень

Концерт “Нехай пісня єднає нас!”

Виступить Академічний муніципальний камерний хор. Художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Ігор Цмур.

Коли: 15:30

Де: Мистецький простір, просп.. Миру, 103/1

Вартість: безкоштовно

Дитяча субота « Я вмію…»

Усі люди насправді унікальні! І, безперечно, кожен має хист до тих чи тих занять: хтось гарно співає, хтось грає в шахи, а хтось пише казки. Але іноді ми чомусь соромимось зізніватися у своїх талантах. Однак цієї суботи кожен малюк може розповісти про свої улюблені справи, а також дізнатися про хобі інших.

Коли: 12:00

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Опера “Чарівна Флейта”. Концертне виконання

До Дня Європи відбудеться масштабне дійство просто неба на двох локаціях. Участь беруть Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, який виконуватиме твори Моцарта. Диригент – Мирон Юсипович (м. Львів).

Коли: 19:00

Де: Хмельницький Молодіжний парк, міський пляж

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Їжачок-малючок»

Це історія про маленького Їжачка, його друзів і пригоди, що траплялися їм на шляху.

Коли: 12:00

Де: театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46.

Вартість: 25-27 гривень

Неділя (20 травня)

Фото: з архіву редакції

Міжнародний проект “Місто Професій”

Цей проект релізовується в Україні вже вп’яте. Створений для того, аби кожна дитина мала шанс реалізувати свій потенціал. У парку розгортається імпровізоване Місто Професій. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій ат має можливість “влаштуватись на роботу”.

Коли: 12:00

Де: Парк ім. Т. Г. Шевченка

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Кіт у чоботях»

Це історія про те, як молодшому синові мельника у спадок від батька дістався тільки кіт, усе інше дісталося братам. Та кіт виявився непростим, і завдяки його діловій хватці та хитрості господар отримав усе, про що тільки міг мріяти: титул, повагу короля, замок, багатство та любов прекрасної принцеси…

Коли: 12:00

Де: театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-27 гривень

Вистава-жарт «Як наші діди парубкували»

Парубок Тиміш та дівчина Олена кохають один одного. Але батьки дівчини проти їхнього шлюбу, однак вони навіть і не уявляють, на що здатен винахідливий і веселий Тиміш, аби досягти свого.

Коли: 18:30

Де: театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

My FEST Відбір vol. #2

My FEST проводить відбір молодих, талановитих гуртів, які бажають ділитися своєю музикою на головній сцені фестивалю. У другій шаленій битві зійдуться From subway to soul (Київ), ZAGREB (Дніпро) та The Same Toy (Київ). Деталі та квитки за телефоном 098 126 08 75 (Андрій).

Коли: 20:00

Де: Монотеатр “Кут”, вул. Проскурівського підпілля, 34

Квитки: 80 гривень, день заходу – 100 гривень