Дозвілля на вихідні у Хмельницькому: 18-20 травня

18 Травня 2018 09:23
Вихідними сумувати не доведеться

Вихідними сумувати не доведеться. Фото: studway.com.ua

Пррограма заходів.
У Хмельницькому цими вихідними вчергове вируватимуть яскраві події. Цього разу містян запрошують на відкриття сімейного містечка, послухати оперу на міському пляжі, відвідати концерти у філармонії. Крім того, для вас запланували пізнавальні лекції, тренінги, вечірки, виступи музичних гуртів.Для діток у ляльковому театрі покажуть веселі вистави, у книгарні Є підготували дитячу суботу “Я вмію..”. В неділю малечу кличуть до імпровізованого Міста Професій, спробувати себе у ролі дорослого.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію “Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм”. Проект Олексія Коваля “Емалі: Історія.Україна.Світ”. В обласному краєзнавчому музеї експонують колекцію вітрильників в пляшках Володимира Ящука. У дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва діє виставка творчих робіт особливих дітей «Казковий світ». В обласному літературному музеї демонструють знайдені речі підпільників ОУН часів визвольних змагань українського народу в 40-50-ті роки ХХ століття. Виставку дитячого проекту “Очі малечі” показують в обласній науковій бібліотеці. У музеї історії міста Хмельницький відкрили виставку картин “Білорусь з Україною в серці”

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться наступними вихідними у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П’ятниця (18 травня)

Фото: з архіву

Покладання квітів до пам’ятника жертвам тоталітаризму “Ангел Скорботи”

У переддень пам’яті жертв політичних репресій, що відзначають у третю неділю травня кожного року, відбудеться покладання квітів до пам’ятника жертвам тоталітаризму “Ангел Скорботи”. Представники духовенства проведуть панахиду за жертвами політичних репресій. Усі можуть долучитися до вшанування пам’яті мільйонів наших співвітчизників, які стали жервами політичних репресій.

Коли: 10:00

Де: Пам’ятник жертвам тоталітаризму “Ангел Скорботи”, вул. Свободи, 47

Вартість: безкоштовно

Tayanna з концертом у філармонії

Tayanna – співачка, композиторка, поетеса, солістка власного музичного проекту, екс-солістка гурту “Горячий шоколад”, учасниця “Голосу країни”, фіналістка пісенного конкурсу Євробачення 2017.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 100-300 гривень

Відкриття сімейного містечка

Відкриття святкувань до Міжнародного дня сім’ї, що відзначається 15 травня. У сьогоднішній програмі – флешмоб та дитячі аніматори.

Коли: 16:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка

Вартість: безкоштовно

English Speaking Club: What is a gentleman?

Хто такий джентельмен? Долучайся до обговорення і доліджуй разом, що означає бути джентельменом у сучасному світі. Думки леді теж цікавлять, тому на зустрічі чекають усіх. Цікаво? А ще це все буде англійською мовою.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість безкоштовно

Лекція-тренінг “Викорінюємо росіянізми, або Чиста мова сильної нації”

Захід присвячений багатству української мови. Заняття проведе Оксана Василишина – філолог, редактор центральної бібліотеки м. Хмельницький.

Коли: 9:30

Де: Хмельницька міська централізована бібліотечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

День кар’єри ЄС

На цьому заході компанії можуть знайти спеціалістів, а молодь – записатися на стажування або пройти співбесіду в цих компаніях. Участь візьмуть і місцеві роботодавці, і представники європейських міжнародних компаній та проектів. Програма насичена презентаціями, тренінгами, зустрічами. Крім працевлаштування, стажування, учасники дізнаються ще й про можливості безкоштовного навчання в ЄС для підвищення свого професійного рівня.

Коли: 10:00

Де: Хмельницький університет управління та права, вул. Проскурівська, 57

Вартість: безкоштовно

Субота (19 травня)

Фото: viva.ua

Концерт гурту Open Kids

Open Kids – проект студії творчого розвитку дітей Open Art Studio. Лера Дідковська, Анна Бобровська, Ангеліна Романовська, Юлія Гамалій, Анна Музафарова – професійні виконавиці, які надихають своїм прикладом десятки тисяч дітей та дорослих по всьому світу, закликають їх вірити у мрії, утілювати їх у життя та змінювати цей світ на краще.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 250-1300 гривень

Публічна дискусія «Молодь і громади – якими вони мають бути один в одного»

Дискусія відбуватиметься у форматі Світового кафе. Захід відбудеться у контексті євроінтеграції.

Коли: 15:00

Де: Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування, вул. Вайсера, 7

Вартість: безкоштовно

Спортивне містечко

Здорове тіло – здоровий дух! У спортивній програмі: сімейно-спортивні ігри, футбол та Crossfit.

Коли: 10:00

Де: Штучне футбольне поле, парк ім. І. Франка

Вартість: безкошовно

Концерт “Нехай пісня єднає нас!”

Виступить Академічний муніципальний камерний хор. Художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Ігор Цмур.

Коли: 15:30

Де: Мистецький простір, просп.. Миру, 103/1

Вартість: безкоштовно

Дитяча субота « Я вмію…»

Усі люди насправді унікальні! І, безперечно, кожен має хист до тих чи тих занять: хтось гарно співає, хтось грає в шахи, а хтось пише казки. Але іноді ми чомусь соромимось зізніватися у своїх талантах. Однак цієї суботи кожен малюк може розповісти про свої улюблені справи, а також дізнатися про хобі інших.

Коли: 12:00

Де: Книгарня “Є”, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Опера “Чарівна Флейта”. Концертне виконання

До Дня Європи відбудеться масштабне дійство просто неба на двох локаціях. Участь беруть Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, який виконуватиме твори Моцарта. Диригент – Мирон Юсипович (м. Львів).

Коли: 19:00

Де: Хмельницький Молодіжний парк, міський пляж

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Їжачок-малючок»

Це історія про маленького Їжачка, його друзів і пригоди, що траплялися їм на шляху.

Коли: 12:00

Де: театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46.

Вартість: 25-27 гривень

Неділя (20 травня)


Фото: з архіву

Міжнародний проект “Місто Професій”

Цей проект релізовується в Україні вже вп’яте. Створений для того, аби кожна дитина мала шанс реалізувати свій потенціал. У парку розгортається імпровізоване Місто Професій. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій ат має можливість “влаштуватись на роботу”.

Коли: 12:00

Де: Парк ім. Т. Г. Шевченка

Вартість: безкоштовно

Хода за сімейні цінності та святкова програма

До ходи запрошують долучатися всіх охочих. Місце збору – римо-католицький храм. Святкова програма включає привітання влади та духовенства міста, виступи музичних колективів, прийняття резолюції на захист сімейних цінностей.

Коли: 15:00

Де: Римо-католицький храм, просп. Миру, 55

Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Кіт у чоботях»

Це історія про те, як молодшому синові мельника у спадок від батька дістався тільки кіт, усе інше дісталося братам. Та кіт виявився непростим, і завдяки його діловій хватці та хитрості господар отримав усе, про що тільки міг мріяти: титул, повагу короля, замок, багатство та любов прекрасної принцеси…

Коли: 12:00

Де: театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-27 гривень

Вистава-жарт «Як наші діди парубкували»

Парубок Тиміш та дівчина Олена кохають один одного. Але батьки дівчини проти їхнього шлюбу, однак вони навіть і не уявляють, на що здатен винахідливий і веселий Тиміш, аби досягти свого.

Коли: 18:30

Де: театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

My FEST Відбір vol. #2

My FEST проводить відбір молодих, талановитих гуртів, які бажають ділитися своєю музикою на головній сцені фестивалю. У другій шаленій битві зійдуться From subway to soul (Київ), ZAGREB (Дніпро) та The Same Toy (Київ). Деталі та квитки за телефоном 098 126 08 75 (Андрій).

Коли: 20:00

Де: Монотеатр “Кут”, вул. Проскурівського підпілля, 34

Квитки: 80 гривень, день заходу – 100 гривень