Вишиванковий флешмоб: на головній площі Хмельницького сотні людей створили подільський орнамент

18 Травня 2018 09:59

Хмельничани залюбки фотографувались з іноземцями. Фото: автора

До флешмобу долучились іноземці.
Сьогодні, 17 травня, до Дня вишиванки на головній площі обласного центру провели флешмоб. Кілька сотень хмельничан та гостей міста, одягнені у національне вбрання, утворили подільський орнамент – червоно-чорну квітку.

«Вишиванковий флешмоб – це студентська ініціатива, – розповідає голова студентської ради Хмельницького Національного університету Денис Кирильчук. – Ми долучаюємось до проведення такого заходу уже четвертий рік поспіль. Цьогоріч очікуємо й учасників з інших країн».

За словами голови Молодіжної громадської ради при управлінні молоді та спорту Хмельницької міськради Анастасії Козак, учасників сьогоднішнього заходу попросили стати на попередньо накреслений контур. У руках вони тримали червоний і чорний папір, який піднімали по-черзі і, таким чином, утворювали подільський орнамент – квітку.

Учасники флешмобу створили подільський орнамент

Кольори змінювались з червоного на чорний

«Флешмоб – це нагода нагадати містянам, що сьогодні День вишиванки. Також маємо на меті показати, що національне вбрання може стати повсякденним», – додає Анастасія Козак

У вишитій білим і блакитним бісером сорочці прийшов студент Володимир. Хлопець розповідає, що працювала над нею більше як пів року його мама.

На флешмоб приходили із дітлахами

«Мама любить у вільний час займатись цією справою. Візерунок я вибирав самостійно, саме блакитні і білі кольори мені сподобались найбільше. Одягаю сорочку на свята», – зазначає Володимир.

Долучились до флешмобу хмельничанка Наталія разом із трьома маленькими донечками. Каже, любов і повагу до традицій намагається прищеплювати дівчаткам змалечку.

«Уся наша родина має вишиванки. Їх створила наша бабуся, і вони, як обереги нашої сім’ї. Одягаємо на свята і коли йдемо до церкви», – розповідає Наталія.

Одні із організаторів заходу – студенти ХНУ

А святкування Дня вишиванки триватиме увесь день. о 20.30 усіх запрошують на показ фільму «Сторожова застава» на стадіоні ХНУ. Окрім того, в одному із нічних клубів міста проведуть вечірку з українським плейлистом.

Пані Наталія вчить малечу поважати українські традиції

https://youtu.be/pxuZa53K8dg