Микола Томенко назвав наступний етап Всеукраїнської акції «7 чудес України»

24 Травня 2018 11:59

Сьогодні в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова відбулась нарада з питань викладання навчального курсу «Основи краєзнавства» у закладах вищої освіти.

Під час заходу представники з провідних університетів України обговорили низку питань, пов’язаних із вдосконаленням навчально-виховного процесу у закладах вищої освіти, зокрема доцільності запровадження навчального курсу “Основи краєзнавства”.

Голова фонду «Рідна країна» та засновник Всеукраїнської акції «7 чудес України» Микола Томенко під час виступу на нараді поділився досвідом у справі пропагування української історії та національних традицій і розповів про майбутні плани в сфері популяризації українського туризму.

«Серед нових ініціатив нашої команди — опрацювання чергового етапу акції „7 чудес України“, в якому будемо пропагувати села, містечка і міста, в яких народилися і виховувалися визначні українці.
Для прикладу:
— Григорій Сковорода — Чорнухи;
— Тарас Шевченко — Моринці, Керелівка;
— Леся Українка — Новоград-Волинський, Колодяжне;
— Іван Франко — Нагуєвичі, Дрогобич;
— Іван Мазепа — Мазепинці…
Тут спробуємо розповісти про енергетику місць народження, виховання і навчання творців нашої державності, класиків української літератури чи науки загалом… Принагідно допоможемо у туристичному просуванні цих знакових для українців місць».

Проведення наради приурочено до Всеукраїнського дня краєзнавства, який щорічно відзначається 28 травня.