Поки грім не гряне…. Мер хмельницького нарешті заборонив використовувати службові авто в особистих цілях

1 Червня 2018 14:32
Посадовці Хмельницької міської ради відтепер можуть використовувати службове авто у визначений час

Посадовці Хмельницької міської ради відтепер можуть використовувати службове авто у визначений час. Фото: з архіву

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Хмельницької міської ради.
Хмельницький міський голова Олександр Симчишин підписав розпорядженя «Про впорядкування використання службових автомобілів посадовими особами Хмельницької міської ради». Текст якого оприлюднений на сайті міськради.За розпорядженням, усі автомобілі міської ради мають базуватися в гаражному комплексі комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту, що на вулиці Кобилянської, 19. «Виїзд на лінію службових автомобілів дозволяється здійснювати лише після обов’язкового проходження передрейсового медичного огляду водіїв та передрейсового технічного огляду транспортних засобів не раніше 8.00 години за маршрутом від вул. О. Кобилянської,19 до місця роботи посадових осіб, за якими закріплені автомобілі ( крім випадків відряджень на підставі розпоряджень міського голови), – йдеться в документі. – Заїзд на гаражний комплекс по вул. О. Кобилянської, 19 здійснювати не пізніше 19.00 години із відповідною фіксацією водієм часу прибуття автомобіля у журналі обліку щоденного та одноразового заїзду та виїзду транспортних засобів (крім випадків відряджень на підставі розпоряджень міського голови). Водії автомобілів, що прибули із відрядження, фіксують дату та час повернення у журналі обліку щоденного та одноразового заїзду та виїзду транспортних засобів відразу після прибуття з відрядження».

Окремим пунктом прописали й заборону використовувати автомобілі в особистих цілях. А також, цитуємо: «Заборонити самостійно керувати службовим автомобілем керівникам виконавчих органів-балансоутримувачам автомобілів, в штатному розписі яких передбачена посада водія».

Видати відповідне розпорядження Олександр Симчишин обіцяв на брифінгу, темою якого стала жахлива аварія за участі керівника Департаменту освіти та науки Романа Миколаїва. У ДТП загинули двоє людей, ще четверо опинилися в лікарні, серед яких і троє дітей. Автомобіль, за кермом якого був, за версією слідчих, Роман Миколаїв, був службовим.