У Славуті стартували всеукраїнські змагання “Шкіряний м’яч

11 Червня 2018 11:39

Асоціація аматорського футболу України на високому рівні оцінила роботу славутської громади з популяризації та розвитку масового футболу. А тому саме Славута, вперше у своїй спортивній історії, була обрана для проведення ювілейних 20-тих Всеукраїнських фінальних змагань «Шкіряний м’яч» вікової групи U-11.

Фінальний турнір Чемпіонату є завершальним етапом  для вісьмох найкращих команд, котрі на шляху до фіналу змогли подолати багаторівневу систему проведення змагань, учасниками яких були понад 8 тисяч дитячих шкільних колективів. Приємно, що славутська команда (НВК «Успіх») виборола перемогу в обласному етапі змагань і теж грає у фіналі.

Відкриття заходу відбулося на стадіоні Славутської ДЮСШ. Право вести урочистості надали учню ЗОШ №1 Андрію Свиридюку, а своїм виступом привітали учасників змагань вихованці Будинку дитячої творчості.

Державний прапор піднімали капітани команд-учасників із Кременчука, Новодмитрівки, Києва, Первомайська, Ніжина, Львова, Чернівців та звісно зі Славути.

Звернувся до гостей міський голова Славути Василь Сидор:

– Нам дуже приємно зустрічати сьогодні молодих, талановитих бійців, які показали себе на самому високому рівні – кращих футболістів України! Раді вас приймати на нашому полі, яке ми підготовили аби ви могли показати тут усю свою майстерність. Сумнівів немає, що ви отримаєте задоволення від гри і переконаєте усіх – Україна має перспективне покоління, юних козаків. Зичу усім витримки і гарних результатів!

Регламент змагань оголосив Головний суддя змагань Микола Кузнєцов, який від імені Хмельницької обласної федерації футболу подякував усім причетним до проведення Чемпіонату:

– Вважаю, що право приймати змагання такого рівня Славута отримала не просто так. Результати, які мають славутчани на футбольній арені свідчать про те, що футбол у цьому місті постійно розвивається. І переконаний, що найбільші перемоги ще попереду.

Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко розповів, що такі змагання проводяться у чотирьох вікових групах 11-14 років. Беруть участь у них дійсно найсильніші юні футболісти України, які вибороли своє право на фінал у багаторівневих матчах. Таким чином Асоціація щороку заохочує юнаків долучатися до професійного футболу.

Першого дня глядачі спостерігали за елементами техніки гри у футбол: жонглюванням м’ячем, ударами по воротах на точність, ударами м’яча на дальність. А далі відбулися перші футбольні матчі.

Команда Славути цього дня зіграла з футболістами Новодмитрівки (рахунок 1:1). А попереду на славутських юнаків чекають нові зустрічі.

Загалом Чемпіонат триватиме три дні і у запеклій боротьбі переможуть найкращі.

Запрошуємо усіх бажаючих підтримати гру славутської команди, а також найкращих команд України своєю присутністю!

Джерело: kh.ridna.ua