Хмельницькі мажоретки стали лауреатами на Всеукраїнському конкурсі

21 Червня 2018 13:05
Народний колектив мажореток «Альфа» виступали на «Яскравій симфонії Прикарпаття–2018».
В Трускавці закінчився V Всеукраїнський фестиваль-конкурс оркестрів, інструментальних ансамблів і мажореток «Яскрава симфонія Прикарпаття-2018». Участь у ньому взяли 13 колективів з різних куточків України, серед яких і хмельницький народний колектив мажореток «Альфа» (художній керівник Олександр Мильніков).«Захід проводиться вже вп’яте і щороку наш колектив запрошувати взяти у ньому участь. Але, на жаль, нам не вдавалося, адже в цей час ми їхали на чемпіонати Європи. Цього року він відбудеться у серпні, тому ми прийняли запрошення від організаторів фестивалю та поїхали туди виступати. Участь у фестивалі взяли 42 танцюристки старшої, середньої та молодшої групи. Хмельничанки представили на конкурсі 13 композицій. Усі члени журі високо оцінили виступ хмельницьких мажореток та нагородили колектив дипломом лауреата першого ступеня і кубком», – розповідає хореограф-тренер колективу Наталія Мильнікова.

У конкурсний день дівчата виступали тричі: перед журі, на площадці «Нижній бювет» та на майдані Незалежності. Тренер пригадує, що глядачів було настільки багато, що керівникам доводилось просити їх відійти, щоб дівчата не зачепили їх паличками-мажоретками та прапорами.

«Яскравий виступ мажореток «Альфа» настільки вразив голову журі – генерала-майора Володимира Деркача, що він запросив колектив взяти участь 28 червня 2019 року у традиційному Фестивалі військових оркестрів у місті Суми», – пригадує Наталія.

Джерело: ye.ua