Громадський рух “Рідна країна” продовжує боротьбу проти “курячої мафії”

2 Липня 2018 09:01

Віче проти побудови на Чигиринщині птахофабрик ПАТ “Миронівський хлібопродукт” зібралося сьогодні в центрі Чигирина. Громада прийшла висловити свій рішучий спротив зведенню понад сотні пташників на 2 мільйони “курячих голів” у цій місцевості.

Біля Будинку культури зібралося більше сотні активних чигиринців. Багато людей із району. Лідія Михайлівна Коваленко приїхала на віче з Топилівки з усією родиною.

“У нас у селі всі проти цих пташників. Курятники знищать наше довкілля. Не віримо, що дадуть робочі місця і гроші в бюджети. Тільки видавлять людей. Ні води не буде, ні чистого повітря для дітей”, – впевнена жінка.

Те, на чиєму боці чигиринська влада, продемонстрував сьогодні і той факт, що учасникам віча в Будинку культури відмовили у наданні електроенергії для заходу.

За словами лідера політичної партії “Громадський рух “Рідна країна” Миколи Томенка, який у День Конституції приїхав підтримати чигиринців у їхньому захисті своїх прав, без громади жодне рішення не повинне ухвалюватися – це принципова позиція.

“Громада має сама себе захищати, обираючи не негідників, а тих депутатів, хто буде разом із людьми. Чому зараз ми не бачимо тут ваших захисників із рад? Тому що депутати з місцевих партій – на зарплатні у Косюка. А вони тут живуть, дихають цим повітрям і п’ють цю воду. Тому я абсолютно переконаний у тому, що порятунок – це простий українець, – сказав Микола Томенко. – Сьогоднішні глитаї і павуки висмоктують із української землі  і влади все, що можна: там – із бюджету, тут – із людей. Захист – у Конституції. У ст.13 чітко написано, що земля, вода, надра, природні ресурси є винятково власністю українського народу. Все, що погіршує ситуацію, не може ухвалюватися президентом чи голова РДА. Є дуже важлива норма, що орендар не повинен зашкодити своєї діяльністю людині і середовищу. Якщо після такої бізнесової діяльності вода в колодязях, як на Канівщині, зникає, а на Чернечій горі немає чим дихати від смороду від виробництва, то хіба це соціально відповідальний бізнес? Треба переконувати людей захищати самих себе. Якщо ми цього не зробимо, ніякий Брюссель і Вашингтон нас не захистить”.

 

Джерело: ridna.ua