До Хмельницького на чемпіонат з’їхались прикордонники з усієї України

3 Липня 2018 18:15
 Участь у змаганнях беруть понад 100 військових.
Сьогодні-3-го  липня  на базі Національної академії Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького стартував чемпіонат з універсального бою. Учасники – військові-прикордонники, які з’їхались з усієї України.«Уже вчетверте в академії відбувається чемпіонат прикордонної служби по універсальному бою. Військові демонструють свої уміння у своєрідному триборстві – подоланні перешкод, стрільбі і бою ринзі. Загалом приїхало сьогодні 25 команд з 7 прикордонних загонів. Маємо понад 100 учасників», – розповідає помічник голови Держприкордонслужби з розвитку фізичної культури та спорту Микола Подоляк.

За його словами, усі види спорту, які відпрацьовуватимуть хлопці, знадобляться їм у подальшій роботі. Тому сьогоднішні змагання, мають також мету відшліфувати набуті уміння.

«Я вже вдруге беру участь у змаганнях, – розповідає курсант третьокурсник Дмитро Мінеско. – Минулого року був дебют і я зайняв третє місце. Трохи бракувало досвіду в цьому виді спорту».

Курсант стверджує, що до сьогоднішнього чемпіонату старанно готувався і налаштований лише на перше місце. Дмитро каже, що змагання розвивають фізичні якості прикордонників, допомагають реагувати на складності, які можуть виникнути у майбутній роботі.Триватимуть змагання до 6 липня. Тобі визначать переможців в особистому та командному заліку. На них очікують медалі, грамоти та подарунки.

Джерело: ye.ua