Волейбол. Хмельницький «Новатор» вперше зіграє в єврокубках!

5 Липня 2018 15:24

Волейболісти Новатора з 20 липня почнуть не лише підготовку до чемпіонату України, а й до дебюту на євроарені. Фото: з ye.ua

Волейбольний клуб «Новатор» дещо несподівано став учасником Кубка ЄКВ. Хмельничани, які за підсумками минулого чемпіонату України, вперше в історії стали бронзовими призерами, отримали можливість виступати в єврокубках. Утім, рангом нижчим, ніж ЄКВ, в якому беруть участь чемпіони та віце-чемпіони своїх країн. Але «Новатор» гратиме саме в Кубку ЄКВ!Справа в тому, що срібний призер чемпіонату України – харківський «Локомотив», відмовився від участь в єврокубках. «А тому в європейській волейбольній асоціації прийняли рішення, що від України в новому сезоні виступатиме чемпіон країни львівський «Барком-Кажани» та наша команда, – каже президент федерації волейболу Хмельницької області Іван Терещук. – Це для нас стало несподіванкою. Ми збиралися брати участь в Єврочеленджі, де вимоги до спортмайданчиків нижчі, а тому могли б грати в Хмельницькому. А для участі в Кубку ЄКВ наш спорткомплекс «Новатор», на жаль, не підходить. Тому свої матчі на євроарені будемо проводити в Городку».Вже відбулося жеребкування 1/32 фіналу Кубка ЄКВ. Хмельничанам у суперники дістався срібний призер чемпіонату Норвегії «Фьорде». «Протистояння триватиме до двох перемог, – пояснює регламент змагань Іван Борисович. – Якщо за підсумками двох ігор рахунок буде 1:1, тоді путівку до 1/16 фіналу розігрують у «золотому» сеті». Матчі між «Новатором» та «Фьорде» пройдуть у листопаді. Скоріше за все, що в період з 6 по 8 листопада, команди повинні будуть зіграти в Хмельницькому, а матч-відповідь у Норвегії має відбутися з 13 по 15 листопада.

Відзначимо, що ще жодна команда з Хмельниччині (не лише волейбольна, а й інших ігрових видів спорту), не виступала в єврокубках. «Новатор» став першим клубом області, який візьму участь у подібних турнірах.

Джерело: ye.ua