В’язане графіті: у Хмельницькому прикрашають дерева пряжею

19 Липня 2018 07:08

Тиждень тому у дворі будинку на вулиці Володимирській, 65, що у Хмельницькому, прикрасили дерево зшитими в’язаними смужками. Ярнбомбінгом або в’язаним графіті зайнялась 59-річна місцева жителька Олена Попик. У планах перетворити на справжні арт-об’єкти ще, як мінімум, чотири-п’ять дерев поблизу.

«Запропонував мені спробувати зайнятись ярнбомбінгом місцеви підприємець. Такого у Хмельницькому ще не було і нема ніде. Перше дерево уже готове. Щоб зв’язати усі смужки для нього, витратила близько тижня. Ще півтора дні я їх зшивала вже безпосередньо на дереві. Робота копітка, очі болять, спина, але це мені дуже подобається. Ніякої депресії чи поганого настрою не буває. Сьогодні я планую оздобити друге дерево. Далі може ще чотири чи п’ять. Скільки вистачить мені натхнення і терпіння», – каже майстриня.

За її словами, кожен стовбур буде різним – з інших ниток та в іншій техніці. Для роботи жінка використовує залишки своїх ниток, щось дає підприємець, щось просто люди приносять. Для виробів обирає яскраві кольори, які піднімають настрій. «Я полюбляю яскраві кольори. Кожен має лікувальні властивості. Тому коли дивитись на витвір, то мимоволі оздоровлюєшся. Якщо будуть просити ще десь прикрасити так дерева, то я погоджусь. Навіть за власний кошт. Я маю стільки залишків ниток, що вистачить на увесь парк  Шевченка» – зізнається Олена Віталіївна.

Майстриня додає, що в’язанням займається із 8 років. Ця справа настільки припала їй до душі, що й досі не може з нею розлучитись. Свого часу передавала вміння діткам у гуртку в’язання при Палаці творчості. Зараз виготовляє вироби на замовлення.

Джерело: ye.ua