В Україні більше немає нових бажаючих отримати субсидії

20 Липня 2018 09:55

За словами глави Мінсоцполітики, за субсидіями стали звертатися лише ті громадяни, які раніше її вже отримували.

В Україні припинився приплив нових субсидіантів. Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, передає прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Приплив нових субсидіантів припинився, тобто всі, хто мав право на підтримку і звернувся за допомогою до держави, вже знаходяться в системі надання субсидій», — зазначив Рева.

Міністр соцполітики поділився даними, що 923 тисячі домогосподарств по всій країні задекларували «0» у графі «дохід», щоб отримати субсидії. Але при цьому перевірка Мінфіну довела, що в багатьох осіб з «нульовим доходом» зафіксовані дорогі покупки за останні кілька років, навіть після призначення субсидій. Також зафіксовані випадки, коли сім’я роз’їжджається, щоб отримати субсидію на одне житло.

«Все це було системно проаналізовано, і в 329 постанові уряду прийнято відповідні рішення з однією метою — заможні люди не повинні отримувати субсидію, а всі, хто потребує допомоги, повинні її отримати», — підкреслив міністр.

Нагадаємо, з січня 2018 року в Києві була нарахована субсидія 29 тисячам сімей, цей показник знизився в три рази порівняно з попереднім роком і в п’ять разів з початку нової програми нарахування субсидій. Відзначається, що отримали компенсації в чотири рази менше сімей, що звернулися.

Джерело: ukr.media