Радіація в нормі, а от формальдегіду забагато: на Хмельниччині промоніторили стан довкілля

23 Липня 2018 17:29
Спостереження проводилися у червні.
Хмельницький обласний центр з гідрометеорології провів спостереження за станом атмосферного повітря на двох стаціонарних постах в місті Хмельницькому. За результатами цих спостережень, протягом червня 2018 року в обласному центрі спостерігалось забруднення атмосферного повітря формальдегідом, середньомісячні концентрації якого, як виявилося, дещо перевищують норму та складають 1,23 відсотка від рівня гранично допустимої концентрації

Тим часом моніторинг радіаційного фону на території усієї області, який у червні проводили на постах спостереження у Хмельницькому, Шепетівці, Кам’янці-Подільському, смт Ямпіль Білогірського району і Новій Ушиці, показав, що рівень радіації на Хмельниччині в нормі.

«За даними радіоекологічного моніторингу потужність експозиційної дози гама-випромінювання протягом червня не перевищувала допустимих рівнів і становила 11-13 мікроренген на годину. Рівень гамма-фону в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження ХАЕС також відповідає природному фону і становить – 9-10 мкР/год”, – повідомляють у центрі.

.

Джерело: ye.ua