Затримка виплати пенсій в Україні: названо причину

24 Липня 2018 18:36

Київські пенсіонери щодня оббивають пороги Пенсійного фонду та пошти – люди майже тиждень не можуть отримати свої пенсії. Коли відновлять виплати, вони не знають, і продовжують чекати грошей в чергах.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в сюжеті телеканалу “Інтер”.

Люди вже не знають, до кого звертатися. У Пенсійному фонді їм відповідають, що немає фінансування. А на гарячу лінію в Кабмін і зовсім не додзвонитися.

“У пенсіонерів і так пенсії копійчані, і ті не можна отримати. Це знущання над пенсіонерами – загнали в кут, жити так неможливо”, – каже Володимир Глух, пенсіонер.

А от журналістів в Пенсійному фонді запевнили, що фінансування відбувається в штатному режимі і ніяких проблем немає.

“Наразі Пенсійний фонд має кошти для виплати пенсій,  фінансування продовжується і має бути завершено 25 числа”, – сказав представник прес-служби Пенсійного фонду України

Про те, що з фінансуванням все в порядку, йдеться і на офіційному сайті Пенсійного фонду України. В середині місяця пенсії виплатили  більше 50% пенсіонерів. І дійсно, ніяких проблем у тих, хто отримує гроші до 18 числа, не було. А ось іншим поки що не так пощастило.

Причину затримки пенсій з’ясували в Комітеті Верховної Ради України з питань соцполітики. Нардеп Сергій Каплін повідомив, що проблема виникла через те, що Держказначейство не перерахувало Пенсійному фонду позику на покриття касових розривів, а тому платити пенсії просто нічим. Та все ж обіцяють, що у найближчі дні люди отримають свої гроші.


Як повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, раніше  віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив, що доходи Пенсійного фонду перевищили заплановані, що дає можливість для додаткового підвищення пенсій. Починаючи з 1 липня 2018 року,  мінімальна пенсія складатиме  1435 грн замість 1373 грн.

Ще він нагадав, що починаючи з 1 липня розмір прожиткового мінімуму для усіх категорій громадян збільшився. У зв’язку з цим будуть переглянуті 50 видів соціальної допомоги та компенсацій.

Джерело: narodna-pravda.ua