Реконструкція парку Чекмана. На які проблеми вказують хмельничани?

25 Липня 2018 08:09

Недільний флешмоб у парку Чекмана не був надто популярним у соціальних мережах. Втім, дописи, які зробили хмельничани, все ж вказали на основні недоліки, які варто виправити. А також підкреслили місця, які треба вберегти.
В 2018 міська рада планує розпочати реконструкцію парку культури і відпочинку імені М.Чекмана. Львівські архітектори з урбаністичної ініціативи «Група 109» візьмуться за розробку проекту, обіцяють втілити в життя ідеї та побажання усіх хмельничан, які поділяться своїми думками.  Минулої неділі, 22 липня, провели у соціальних мережах флешмоб #тількивпаркучекмана. Хтось писав про аварійні атракціони, які потребують негайної реставрації, а то й зовсім мають відправитися на металобрухт. Інші підкреслили важливість зелених зон та популярність скульптур Мазура. Хмельничани також нарікали на умови, в яких утримують тварин в міському зоокуточку, просили осучаснити “Спартак” та купити нове колесо огляду, яке б стало родзинкою парку. Організатори флешмобу кажуть, що хоч акція була не дуже популярна, проте мала різну вікову аудиторію, яка писала про те, що їх дійсно турбує.- Це круто і корисно, – вважає співзасновник урбаністичної ініціативи “Група 109” Максим Асафатов. – Так, ми не отримали багато відповідей, тому хмельничани  можуть долучатися й далі. Ми будемо слідкувати за гештеґом до кінця літа. Головне, кажуть організатори, вони звернули увагу містян на сам парк Чекмана. Надалі “Група 109” буде його вивчати.

Довідка Урбаністична ініціатива «Група 109» виникла у Львові 2014 року як майданчик для аналізу візуально-просторових проблем міста: безлад із вивісками, рекламою, брак громадських просторів тощо. Згодом група сфокусувалася на конкретному об’єкті – сквері на Сихові – найбільшому житловому масиві Львова.

Джерело: vsim.ua